Det 19-åringen gör när han ser hur den blinda mannen blir bestulen ger mig hoppet om mänskligheten tillbaka.

Den mest naturliga reaktionen när någon råkar tappa något är att ta upp detta och ge det tillbaka till personen. Så fungerar åtminstone de flesta av oss. Men kvinna i den här historien verka ha väldigt svårt att skilja på vad som är mitt och ditt. Tack och lov finns det dock personer med civilkurage och väldigt stora hjärtan. Det här är berättelsen om en sådan person och den är helt sann.

Dagens hjälte är en 19-årige kille som arbetar i en restaurang som serverar mjukglass och snabbmat.

Killen höll precis på att betjäna en blind kund när denne råkade tappa ner en 20-dollarssedel på golvet utan att märka det.

Kvinnan bakom den blinde mannen noterade också detta och böjde sig ner, plockade upp sedeln och… stoppade den i sin väska.

19-åringen bad kvinnan att ge tillbaka sedeln vilket hon vägrade. Till sist fick han nog och sa: ”Frun, antingen ger du tillbaka 20-dollarssedeln eller så lämnar du omedelbart restaurangen, för jag kommer inte att servera någon som är så respektlös som du. ”

Kvinnan lämnade då restaurangen utan att lämna tillbaka sedeln.

Men historien tar inte slut där. 19-åringen gick sedan fram till den blinde mannens bord och gav honom en 20-dollarssedel ur egen ficka.

Såhär förklarar han det han gjorde: ”Jag gjorde bara det jag tyckte var rätt. Jag gjorde det utan att ens tänka på det.”

Den här historien är helt sann och utspelade sig i för drygt två år sedan i Minnesota, USA. Killens namn är Joey Prusak och han är helt klart min hjälte idag.

Bildkälla

Dela det här vidare om du också tycker Joey är en riktigt fin människa som förtjänar att hyllas.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.