Så här fixar du en smaskig pastarätt utan att behöva göra jobbet själv.

När jag är riktigt trött sitter jag ärligt talat hellre i soffan och slappar än står och fixar vid köksbänken. Men magen behöver ju mättas – och visst är det då tur att det i vissa fall går att fixa riktigt goda maträtter utan att det är särskilt komplicerat. För mig, som älskar pasta och ost, var det därför väldigt glädjande när jag ramlade över det här receptet på den klassiska amerikanska favoriträtten Macaroni and Cheese. Det enda du behöver är en slowcooker, eller slökokare, vilket är en eldriven gryta som kokar maten långsamt och på låga temperaturer så att det blir saftigt och mört. I den slänger du bara ner ingredienserna för pastarätten, går därifrån och låter maten göra jobbet – utan att du behöver lyfta ett finger på två timmar. Det här är ett måste för lata kvällar. Du behöver inte ens koka upp pastan innan!

Du behöver:
500 gram okokta makaroner
6,75 deciliter riven cheddarost
2,5 deciliter färskost
5,5 deciliter mjölk
3,75 deciliter kondenserad mjölk
Salt och peppar

1. Släng ner okokta makaroner, cheddarost, färskost, mjölk och kondenserad mjölk i en slowcooker. Krydda med salt och peppar och rör om med en sked.

maccheese1

2. Lägg på ett lock och låt gå på låg värme i 2,5 timmar. Du ska bara ta av locket och röra omkring en enda gång till: detta efter ungefär två timmar. Om blandningen då är för tjock så kan du hälla i lite mer mjölk.

maccheese2

3. Voilà! Efter 2,5 timmar är maträtten klar. Busenkelt – och gott!

maccheese3

Titta gärna på detta klippet om du vill ha en steg-för-steg-guide i videoformat:

Känner du någon som skulle älska detta receptet? I så fall får du gärna dela vidare!

Den här artikeln kommer från Matbibeln. Klicka på knappen för att få fler recept direkt på Youtube: