4-åringen försvinner och kommer aldrig tillbaka – när det knackar på dörren 25 år senare forsar tårarna

Att bli bortadopterad som liten kan sätta djupa spår, oavsett vad det finns för bakomliggande orsaker, kan en känsla av att inte vara önskad finnas med hela livet.

Du undrar vart du kommer ifrån, och vad det egentligen var som hände som fick dina föräldrar att tillslut säga upp sin rätt att vara din mamma och pappa.

Saroo är adopterad, han bor i Australien med sin nya familj, men hans historia skiljer sig mycket de flesta andras.

Saroo hade en bror som var några år äldre, Guddu.

Guddu tjänade lite pengar på att städa tåg, och den här dagen hade tagit med sin femårige lillebror.

På stationen skulle Guddu fixa någonting och bad Saroo vänta på tåget, han skulle snart vara tillbaka. Saroo var mycket trött och stängde ögonlocken, när han vakande upp var tåget tomt och han visste inte vart han var. Hans bror såg han inte röken av.

Han kunde varken läsa eller skriva och visste inte namnet på sin familj eller staden han kom ifrån.

Han var helt ensam på Calcuttas gator.

Snart fick en tonåring syn på honom och förstod att han var vilse, han hjälpte honom till ett center för övergivna barn. Eftersom att Saroo inte visste vart han kom ifrån och ingen i hans familj kom för att hämta honom sattes han upp på en lista för adoption.

Snart blev han adopterad och hamnade hos en familj i Australien. Han fick ett helt nytt liv, långt ifrån den fattigdom och de faror han var van vid. Men han saknade sin familj någon oerhört.

Hans nya mamma satte upp en karta över Indien i hans rum för att Saroo inte skulle glömma bort vart han kom ifrån, och det gjorde han inte heller. Han vaknade ofta av minnesbilder från sin hemstad och sin familj, men han kunde aldrig komma på någonting som kunde hjälpa honom i hans sökande.

Samtidigt letade hans mamma överallt efter sin son i Indien, ovetandes om att han inte ens var kvar i landet.

När Saroo blev äldre och upptäckte funktionen Google Earth, där man kan zooma in och se verkliga platser vart som helst i världen började han att söka efter sin födelsestad.

Han visste att det måste varit i närheten och Calcutta och började zooma in på platserna runt i kring. I dagar kunde han sitta och leta på Google Earth, medan många tyckte att han var naiv, det var som att leta efter en nål i en höstack, han skulle aldrig hitta hem igen. Det hade gått 25 år sedan han såg sin familj sist.

Men han gav inte upp, dag efter dag letade han på kartan tills han en dag såg någonting han kände igen.

En bro, en bro som såg ut precis som den bron som fanns vid tågstationen där han vaknat upp den där dagen och inte kunde hitta sin bror.

Sakta men säkert hittade han fler ledtrådar och tillslut fick han fram ett namn på en stad, Ganesh Talai. Det dröjde inte länge innan han befann sig på ett flygplan till Indien för att leta efter sin biologiska familj. Det var som att resa tillbaka i tiden och fler och fler minnesbilder dök upp i hans huvud.

Tillslut hittade han fram till det hus där han levt sina första år och hans hjärta började slå snabbare. Bodde de kvar, skulle de känna igen honom?

Några meter bort stod tre kvinnor. Genast gick en av dem fram till honom och tog honom i sina armar, det var hans mor och hon hade genast känt igen sin son.

Hon ringde efter två av Saroos syskon, och sa att deras bror hade dykt upp från tomma intet. Dock fick han mitt i all uppståndelse en tråkig nyhet, hans bror, Guddu som han varit med på tågstationen hade hittats en månad efter att pojkarna försvunnit, han hade blivit överkörd av tåget och dött.

Det må ha varit en nål i en höstack, men nålen fanns där, och tack vare att Saroo varit så envis lyckades han tillslut att hitta sin familj.

Efter att han återföreningen började han att skicka pengar till sin biologiska familj för att hans mamma inte skulle behöva jobba lika hårt längre.

I länder som Australien och Sverige leker femåringar med leksaker, går på dagis och har kalas, i Indien har de redan börjat arbeta för att hjälpa till att försörja familjen.

Saroo historia har ett lyckligt slut, men alla barn har inte samma tur. De växer upp i extrem fattigdom och har varken mat eller tak över huvudet.

2015 skrev Saroo en bok om sin uppväxt, A Long Way Home, boken har även filmatiserats.

Här kan du se en video om Saroos historia:

Dela gärna Saroos historia med dina vänner på Facebook, han är verkligen ett bevis på att det lönar sig att inte ge upp!