<div class="fb-like" data-href="https://facebook.com/newsnervideo" data-width="320" data-layout="standard" data-action="like" data-size="large" data-show-faces="true" data-share="false"></div>
9 saker som alla som är riktigt vältränade har gemensamt.

9 saker som alla som är riktigt vältränade har gemensamt.

<script type="text/javascript" async src="http://adx.adform.net/adx/?mid=168698"></script>
<script type="text/javascript" src="http://adx.adform.net/adx/?mid=168702&rnd=%%CACHEBUSTER%%"></script>

Oavsett om det sker fem gånger i veckan eller två gånger om året – alla har en relation till träning. Det kanske är pest och pina, eller bland det bästa som finns. Ibland är det lätt att tro att det "bara" handlar om bra gener. Men de som släpar sig iväg till gymmet flera gånger i veckan eller tar en löptur med ett leende på läpparna varje helg har något gemensamt. De har utarbetat ett gäng gemensamma vanor, eller en gemensam inställning, som skiljer dem från äkta soffpotatisar. Här är nio saker alla som är vältränade känner igen sig i (och som alla mindre vältränade kan vara avundsjuka på).

<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [300, 600], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-mobile', [[300, 600]], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>
<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [580, 400], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-desktop', [[580, 400], [468, 400], [480, 400], [860, 610], [980, 300], [980, 240], [1250, 240], [1250, 300], [1250, 360], [1250, 600],], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>

1. De går inte på dieter

Känner du någon vältränad person som ständigt testar nya dieter? Inte jag heller. Vältränade personer äter i regel alltid hälsosamt men drar sig ändå inte för att unna sig en godsak då och då.

Bildkälla: Mostphotos

805709-chicken-salad

ANNONS FRÅN GYMGROSSISTEN: Vill du komma i gång med träningen? Eller förbättra dina resultat? Gymgrossistens ”Ripped hardcore” är den nya generationens fettförbrännare, som stimulerar ämnesomsättningen och ger intensiv energi och fokus. Handla direkt i vår webbshop.

2. De tycker att det är roligt att träna

Gymmet kanske känns för statiskt, löpning för enformigt och gruppträning obehagligt. Hemligheten är att då hitta andra träningsformer, som känns roligare. Kanotpaddling, cykling eller yoga – det finns något för alla.

3. De hittar inte på ursäkter

Nej, det är inte alltid jätteroligt att träna. Inte ens för dem som verkar bo på gymmet. Men skillnaden med vältränade personer är att de inte ser ”jag är trött/hungrig/kall/osugen/har träningsvärk” som godtagbara ursäkter.

4. De våndas sällan inför badsäsongen

Tänk, vilken lycka att slippa ha ångest för att prova bikini eller badbyxor! Vältränade personer brukar vara tillfreds med hur de ser ut eftersom de inte enbart hetstränar ett par månader efter nyår.

Bildkälla: Mostphotos

10088424-close-up-of-young-man-with-dumbbell

ANNONS FRÅN GYMGROSSISTEN: Tycker du det är svårt att hinna äta ordentligt innan träningen? Eller direkt efter? Testa Gymgrossistens Goodlife proteinbar, som ger snabb energi och återhämtning. Det finns flera smaker att välja bland. Gå till webbshopen.

5. De har bra balans i livet

Som sagt, vältränade personer brukar inte hetsträna. Inte gå på intensiva dieter. Inte leva nyttigt i veckorna och onyttigt på helgerna. De har i stället hittat en balans mellan mat, träning, jobb och sociala aktiviteter i livet.

6. De älskar känslan efter ett träningspass

Det här är inte exklusivt för personer som tränar ofta. Men det kan vara lätt att glömma bort att träningen är precis lika jobbig för vältränade personer – och att det skönaste är känslan efter ett stenhårt pass. Även för dem.

7. De sover bättre

För vältränade personer är sömnen viktig, den är en del i den balanserade tillvaron. Det finns flera forskningsresultat som visar på att personer som tränar sover bättre och känner sig piggare under dagen.

Bildkälla: Mostphotos

Young woman running outdoors in a city park on a cold fall/winter day (motion blurred image)

ANNONS FRÅN GYMGROSSISTEN: Testa kreatin för att höja prestationen när du tränar. Ämnet förekommer naturligt i fisk och kött och ökar uthålligheten, styrkan och återhämtningen. Klicka här för att läsa mer.

8. De är aktiva även när de inte tränar

Vältränade personer ser det inte som ett maraton att ta trappan i ställer för hissen eller rulltrappan. Är det 2 kilometer att gå till närmaste restaurang? Inga problem! Den som tränar har inget emot lite extra vardagsmotion.

9. De sätter upp mål

Det kan handla om att bli smalare, starkare, mer flexibel eller att springa snabbare på nästa lopp. Vältränade personer sätter upp mentala mål och strävar alltid efter att bli bättre. Många gånger även utanför träningen.

ANNONS FRÅN GYMGROSSISTEN: Träna bättre med proteintillskottet Whey-80, som både smakar gott och löses upp bra. Du får en valfri bonusprodukt utan extra kostnad. I vår webbshop kan du läsa allt du vill veta.