<div class="fb-like" data-href="https://facebook.com/newsnervideo" data-width="320" data-layout="standard" data-action="like" data-size="large" data-show-faces="true" data-share="false"></div>
Alla struntade i den övergivna hunden. Då tittar en hemlös kvinna på hans lapp och tar ett avgörande beslut.

Alla struntade i den övergivna hunden. Då tittar en hemlös kvinna på hans lapp och tar ett avgörande beslut.

<script type="text/javascript" async src="http://adx.adform.net/adx/?mid=168698"></script>
<script type="text/javascript" src="http://adx.adform.net/adx/?mid=168702&rnd=%%CACHEBUSTER%%"></script>

 På grund av tuffa omständigheter hade Kalifornien-bon Lisa Snyder inte längre råd att bo i en lägenhet utan tvingats flytta in i sin gamla och slitna van tillsammans med sina tre katter.

De gav visserligen varandra välbehövlig kärlek, men deras liv var hårt ansträngt och de hade knappt tillräckligt för att klara sig. Men när Lisa en dag stötte på en övergiven hund som satt fastbunden vid en stolpe skulle hon ta ett beslut som visar vilken otrolig djurvän hon är.

<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [300, 600], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-mobile', [[300, 600]], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>
<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [580, 400], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-desktop', [[580, 400], [468, 400], [480, 400], [860, 610], [980, 300], [980, 240], [1250, 240], [1250, 300], [1250, 360], [1250, 600],], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>

 De flesta människor som passerade den övergivna hunden som satt fastbunden vid en stolpe i Kalifornien brydde sig inte om den. I stället fortsatte de bara att gå och lät den skrämda hunden sitta där i sin ensamhet.

Men en som inte bara kunde gå förbi utan att agera var Lisa Snyder. Hon stannade till vid hunden och fick då se att den hade en lapp fastsatt runt sin hals. Hon böjde sig fram och läste vad som stod. På lappen fanns en hälsning: ”Mitt namn är Joey. Jag letar efter ett hem. Snälla ta hand om mig”.

Och Lisa tvekade inte en sekund, trots att hon själv hade det tufft och bodde ensam i en sliten gammal van med sina tre katter förstod hon att hon var tvungen att agera.

Lisa insåg att ingen annan skulle hjälpa Joey så hon tog på sig att hjälpa honom hitta ett nytt hem. Hon gick därför nästan en halvmil i spöregn för att komma till närmsta hundhem som kunde ta hand om Joey.

Fyra månader senare kom så det lyckliga beskedet att Joey hittat en underbar familj som adopterade honom och han är nu lyckligare än någonsin. Allt tack vare Lindas varma och viktiga ingripande. Det här visar verkligen att de människor som har det som svårast, många gånger är de med störst hjärtan.

Och historien fick ett lyckligt slut även för Linda. När samhället där hon bor fick höra vad hon gjort och fick veta mer om hennes situation startade de en insamling för henne, utan att Linda visste om det. 

De fick snabbt ihop runt 30 000 kronor som skänktes till Linda. Pengar som hjälte henne få tillbaka sitt liv och komma på fötter igen.

 

I videon här under kan du se mer om Joey och Linda:

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.