Bara timmar efter pappans död gjorde 17-åriga Douglas segermålet för sitt lag.

17-åriga Douglas Calieono gick nyligen igenom något riktigt smärtsam. Hans pappa Lou gick nämligen bort i onsdags efter en längre tids kamp med sin cancer. Samma dag skulle Douglas egentligen spela en viktig hockeymatch för sitt lag Notre Dame-West Haven och ingen hade sagt emot om han valde att stå över matchen. Men Douglas tvekade inte en sekund. Han snörde på sig skridskorna och satte på sig skydden. Han skulle spela den här matchen för sin pappa. – Min pappa älskade verkligen sporten och ville alltid att jag skulle spela. Han skulle ha sagt ’Åk ut på isen och gör det du kan bäst’, berättar Douglas för GameCenter. Och det som sedan hände är så fint att det skulle kunna vara hämtat ur en saga.

Matchen hans lag skulle spela var mot rivalen Northwest Catholic och det började tungt för Douglas lag. Efter två perioder låg de under med 2-0. Men i pausen inför den sista perioden samlade laget ihop sig. De skulle bara ge Douglas och hans pappa en vinst den här dagen.

Så laget tryckte i och lyckades hämta upp underläget till 2-2. Sedan hände det som bara en författare med känsla för lyckliga slut skulle kunna formulera. Douglas, som bara hade gjort tre mål under säsongen, prickade in det avgörande 3-2-målet 25 sekunder in på förlängningen och gav sitt lag den viktiga segern.

– Min pappa var det första jag tänkte på. Han var den som fick mig att börja med den här sporten, berättar Douglas för GameTime efteråt och fortsatte.

– Han (pappa) hade antagligen sagt ‘till sist lyckades du hitta nätet.

Efter målet kramades Douglas om av hela laget och hans tränare satte ord på det alla kände efter matchen.

– Doug har gått igenom mycket, familjen har gått igenom mycket, det är som ett sagoslut.

Och det är svårt att säga emot. Vilket underbart fint avsked för Douglas.