Brännskadade tonåringen blir framröstad som baldrottning efter sin tuffa resa.

Alla som såg Kilee Brookbank på skolans stora bal tyckte hon strålade, både av skönhet och av lycka. Men få visste att Kilee själv aldrig trodde att hon skulle kunna gå på den festliga tillställningen. Att sätta på sig en klänning var ingenting hon ens funderat på, att ha en utan ärmar fanns inte på kartan. För två år sedan var hon hemma i familjens hus, ensam. Hon skulle bara tända ett ljus, men hade ingen aning om att det fanns en gasläcka i huset. I stället för att tända ljuset, var det Kilee själv som antändes och hon blev till ett eldklot. Över 45 procent av hennes kropp blev brännskadad och läkarna tvivlade på om hon skulle överleva. Kilee fick tillbringa närmare 40 dagar på sjukhus och genomgå flera operationer. Hennes armar, ben och rygg är numera täckta med ärr. Även om det var svårt till en början så beslutade Kilee en dag att hon inte vilje dölja ärren för någon. Hon visade upp sina ärr för vad de verkligen är: märken av mod, motståndskraft, överlevnad och skönhet. Så därför bar Kilee en ärmlös klänning på skolans bal, något inte inte bara imponerade på flickans familj, utan också på samtliga skolkamrater. De flesta visste vad Kilee gått igenom och ingen hade förmodligen tyckt att det var speciellt konstigt om hon inte skulle dyka upp inför den stora kvällen… ”Jag trodde aldrig att jag skulle vilja bära en klänning igen. Jag trodde inte det skulle kännas bekvämt med tanke på vad jag gått igenom. Men nu känns det bra”, säger hon.

För två år sedan inträffade något som höll på att utveckla sig till en riktig katastrof. Kilee Brookbank var hemma i familjens hus i Ohio när en gasexplosion skakade om hela grannskapet.

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.34.16

Kilee skulle tända ett stearinljus, men i samma ögonblick som tändstickan fattade eld förvandlades allt till ett brinnande inferno.

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.34.44

En oupptäckt gasläcka skapade en explosion, som slet sönder stora delar av huset. Mirakulöst nog klarade sig Kilee, men hennes brännskador var omfattande.

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.40.33

Samtidigt som huset stod i lågor, låg Kilee medvetslös i huset. Hon hade ingen aning vad som hänt, men som tur var väcktes hon av familjens hund. Det räddade förmodligen Kilees liv.

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.41.00

Kilee spenderade runt 40 dagar på sjukhuset. Ett tag svävade hon mellan liv och död, men tack och lov kunde hon repa sig. Det krävdes dock flera operationer och hudtransplantationer.

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.45.20

Rehabiliteringen tillbaka till ett vanligt liv var också lång och svår. Kilee fick lära sig mycket på nytt, men samtidigt också mycket om sig själv. Hon slutade aldrig kämpa och så småningom kunde hon lägga det tuffa traumat bakom sig.

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.48.32

Till en början tyckte hon det var jobbigt att visa upp sina ärr, men efter ett tag insåg hon att ärren inte var något att skämmas för. Ärren är snarare en symbol för styrka, mod och överlevnad.

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.48.23

Och inför den kanske största kvällen i sitt liv, skolbalen, valde Kilee att bära en glittrig, ärmlös klänning. Visst är hon vacker?

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.55.20

Hon gick på balen tillsammans med sin pojkvän Dylan, som stöttat henne i vått och torrt. Självklart ville han också eskortera henne till balen. Kilee kom ditt med högt huvud och eleverna röstade till och med fram henne till hela skolans baldrottning!

Skarmavbild 2016-06-01 kl. 10.56.07

”Hon är definitivt den vackraste flickan på hela ställen. Hon är den vackraste tjej jag någonsin sett ”, säger Dylan.

Gilla gärna om du beundrar Kilees mod och styrka! Ingen ska behöva skämmas för sina ärr.