Brandmän räddar en 55-kiloshund som klättrat upp i ett träd och inte kan ta sig ner.

Katter som fastnar i träd och räddningstjänst som rycker ut för att rädda dem har vi nog alla hört talas om och läst om i lokaltidningen. Det verkar hända med jämna mellanrum. Men hundar i träd? Det är sällan man hör talas om det.

Särskilt om hunden väger över 50 kilo.

 

På något sätt hamnade grand danoisen Kora uppe i ett högt träd och kunde inte komma ner. När hussen Wes McGuirk kom hem från en middag hörde han någon som gnydde högt uppe i trädet. Och där satt hans (inte så lilla) valp Kora, som hade lyckats klättra upp i trädet men inte ner.

Wes klättrade upp en bit och försökte få henne att komma ner men det hjälpte inte. Då ringde han räddningstjänsten som knappt trodde på honom.

Men de ryckte ut i alla fall – och där satt en hund i trädet. En stor hund också. Vid det laget hade klockan hunnit bli 10 på kvällen och stackars Kora skakade av köld uppe i trädet. Men räddningstjänsten trädde på henne en sele och lyckades hissa ner henne från trädet.

Och sedan gick Kora in i huset – som att inget hade hänt.

– Jag kan förstå att en katt fastnar i ett träd men inte en 55-kiloshund. Aldrig, säger Wes McGuirk – som hoppas att hans hund inte behöver uppleva något liknande igen.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om Kora.

En ovanlig historia med ett lyckligt slut 🙂 Dela den gärna vidare!  

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.