De lastar 4 misshandlade elefanter på lastbilen, men se nu vart de kör dem.

Vi på Newsner har flera gånger uppmärksammat hur verkligheten ser ut för de elefanter som tvingas leva sina liv för att underhålla oss människor. Tidigare i år skrev vi om hur det går till när elefanter som används för att turister ska kunna rida på dem plågas för att lyda. Genom att slå, sparka och kedja fast dem bryts djuren ner för att lyda. En annan viktig fråga är användandet av elefanter på cirkus. För många är ett besök på cirkus en trevlig och stundtals magisk upplevelse. Och visst, clowner och akrobater bjuder absolut på mycket trevlig underhållning. Men dessvärre är det inte bara människor, som av fri vilja uppträder på cirkusen, som underhåller. Här finns också djur som fångats in och tvingats in i underhållningsbranschen för att vi ska kunna skratta och titta på när de utför sina konster. Så var livet i många år för elefanterna Goldie, Sylvie, Pearl, och Ruby, på cirkusen Rambo Circus i Indien. I år tvingades de resa runt med cirkusen och sitta inlåsta i trånga utrymmen när de inte leddes runt inne i manegen. Men en dag skulle allt förändras tack vare en grupp modiga människor.

Elefanter, tigrar, lejon och björnar är några av de djur som är tätt förknippade med cirkusar. Här tvingas djuren utföra konster för att underhålla en törstande publik i cirkustälten bara för att ledas in i trånga burar när deras pass är över.

elefant1
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

Detta var verkligheten i flera år för elefanterna Goldie, Sylvie, Pearl, och Ruby, kallade ”De dyrbara fyra”. De tvingades lyda sina ägare och tränades under ofta hemska förhållande för att lära sig nya konster att uppträda med.

elefant2
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

Men så en dag bestämde sig en organisation för att agera. De kunde inte längre se på när detta pågick. Organisationen heter Wildlife S.O.S och de ägnar sig helhjärtat åt att försöka hjälpa och rädda djuren i Indien. Men det skulle inte bli en enkel uppgift.

elefant3
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

”Vår senaste räddning, av ”de dyrbara fyra” är en av våra farligaste, mest krävande och mest komplicerade räddningar hittills”, skriver gruppen på sin Facebook-sida.

elefant4
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

Mängder av protesterande människor hade nämligen samlats utanför området när räddningen skulle äga rum och de skrek alla möjliga hot till personerna från organisationen. Insatsen pågick i hela 15 timmar och krävde stor polisnärvaro.

elefant6
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

Den upptrissade stämningen med skrikande människor, smattrande kamerablixtar och den stora polisnärvaron gjorde elefanterna så uppstressade att de nästan slet sig loss från sina kedjor.

elefant5
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

Men räddningspersonalen gav aldrig upp utan fortsatte koncentrerat med sitt jobb. Och till sist lyckades de få upp djuren på lastbilen som skulle ta dem bort från det helvete de tvingats leva i så många år.

elefant7
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

Och snart var lastbilen framme på en betydligt lugnare plats där elefanterna kunde kliva av lastbilen och äntligen få den omvård de så desperat behövde i form av läkarvård och kärlek.

elefant8
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

Långsamt började elefanterna att vänja sig vid att inte längre behöva trängas i trånga burar eller frukta våldet från sina skötare. De insåg helt enkelt att de nu äntligen var utom fara.

elefant9
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)
elefant10
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

”Träd är väldigt spännande för dem och just nu, medan vi pratar, är tjejerna upptagna med att riva sönder blad och klia sina rumpor mot träden”, skriver Wildlife S.O.S på sin Facebook-sida.

elefant11
FOTO: Wildlife S.O.S (Facebook)

”Efter en livstid av elände och vanvård börjar ”de dyrbara fyra” äntligen att förstå den verkliga innebörden av kärlek och empati”.

Inga djur förtjänar att hållas instängda och plågas bara för att underhålla oss människor. Dela gärna det här vidare för att sprida denna viktiga uppmaning vidare så att fler engagerar sig i frågan.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.