Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Han skäller desperat för att få polisens uppmärksamhet. När jag ser vart hunden leder honom… Otroligt!

Vi hör ofta om hundar som hjälper människor. Som finns där för dem i vardagen eller som står för hjälteinsatser som räddar liv. Men hur ofta hör vi om hundar som räddar hundar? Det här är en mycket speciell och fin historia.

Officer Chris Bisceglia blev chockad när en upphetsad, skotsk, terrier kom skällande fram till honom. Den desperata valpen Jacques sprang mot polis Bisceglia för att sedan springa därifrån. För att sedan upprepa det igen som att han ville att polisen skulle följa med honom.

Jacques ägare hade drabbats av allvarlig nödsituation och behövde snabbt uppsöka medicinsk vård. Hon var därför borta när Jacques och hans bästa vän, en annan skotsk terrier vid namn Annabelle, hade sprungit in i skogen.

Jacques

Officer Bisceglia följde Jacques och fick se en skrämmande syn: Annabelle var fast, längst ner vid ett brant dike. Hon var omgiven med en iskall vattenström på ena sidan och den isiga vallen på den andra. Det var omöjligt för henne att klättra upp på egen hand.

Räddningsmän larmades till platsen och rusade ner för att hjälpa stackars Annabelle. Hon räddades ifrån den iskalla temperaturen och fördes till veterinär. Båda hundarna visade sig vara helt friska och fick återvända till sin tacksamma ägare. Hon, tillsammans med Annabelle, är evigt tacksamma till Jacques för hans insats som räddade sin bästa väns liv.

Här nedan kan ni se klippet om den uppmärksammade händelsen.

(OBS: Vänta en stund efter att ni klickat igång klippet. Det kan ta en stund innan det startar).

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna