Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Här hjälper djurvännen den blöta koalan till trygghet.

Det finns få saker som jag älskar mer än när människor ställer upp för djur i nöd. Djuren ger oss så mycket kärlek i vår vardag och därför blir jag så glad när jag ser en historia som den här: om en koala som inte riktigt visste vad den skulle ta sig till. 

Alla kan behöva lite hjälp ibland – även en söt koala.

Russell Latter jobbar som rörmokare i södra Australien. Just den här dagen regnade det otroligt mycket vilket skapade svåra översvämningar på flera håll i regionen.

När han var på väg hem efter att ha slutfört ett arbete fick han plötsligt syn på en väldigt blöt koala som förvirrat tittade runt omkring sig på vattnet som började stiga runt om.

 – Han gick till vänster och höger. Han visste inte vad han skulle göra, berättar Russell Latter för the Dodo. Vattnet höll på att stiga på båda sidor av vägen så han skulle inte kunna ta vägen någonstans. Den enda utvägen var att gå längs med vägen, men det förstod inte koalan.

FACEBOOK

Men som tur var för koalan var det just Russell Latter som stannade. För han bestämde sig för att hjälpa den blöta koalan.

– Jag gick bakom honom och manade på så att han skulle komma därifrån. När vi kom en bit bort klättrade han upp på en påle, säger Russell Latter.

Sen klättrade koalan ner igen och Latter kunde fortsätta guida honom till säkerhet. Koalan bestämde sig till slut för att klättra upp i ett träd.

 – Det fanns massor av lös i trädet så nu ska han nog klara sig ett tag. Nu har vattnet förhoppningsvis börjat att minska igen men han kanske stannar där uppe några dagar. Han behövde nog skaka av sig vattnet, säger Russell Latter.

FACEBOOK

Russell Brand är glad att koalan verkar ha funnit rätt igen.

– Jag är glad att jag kunde hjälpa till. Det kändes fint att jag kunde hjälpa till innan han skadade sig, säger han, och fortsätter:

– Alla är glada över att få hjälpa en koala.

Blir du också berörd av den här otroliga historien om den blöta koalan? Dela gärna med dina djurvänner!

Dela gärna så att fler djurvänner får läsa den härliga historien om den blöta koalan som blev räddad.

 
 

Läs mer om...