Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Nu hyllar vi hunden Carl som räddade sin ägare från ”tyst brand”.

Som om det behövdes fler bevis på att hunden är människans bästa vän…

Drew är en kille med stort hjärta och när han bestämde sig för att skaffa hund var det självklart att adoptera. Han kontaktade San Diego Humane Society och adopterade hunden Carl. Han visste det inte då, men Carl skulle rädda hans liv.

 

Drew letade egentligen efter en golden retriver, men när han gick förbi buren som tillhörde Carl var det kärlek vid första ögonkastet. Han tog hem sin nya bästa vän till sin lägenhet.

En dag började Carl att skälla ursinnigt. Han hade betett sig underligt hela dagen och Drew förstod inte vad som var på gång. På kvällen skulle Drew gå och lägga sig, men det gick helt enkelt inte. Carl fortsatta att skälla och dra i Drew, han gjorde allt för att få sin ägares uppmärksamhet.

Till slut gav Drew upp. Han gick ur sängen och slog på lyset. Och det var då han såg något som gjorde honom livrädd. Hela lägenheten var fylld med rök, det visade sig att det brann innanför en väg. Enligt brandkåren hade det legat och pyrt i väggarna hela dagen. Ganska snart bröt en massiv brand ut i lägenheten. Om det inte var för Carl hade Drew förmodligen inte varit vid liv idag. Och tack vare Carl kunde Drew larma brandkåren och branden stoppades tillräckligt tidigt för att inte hela byggnaden skulle brinna ned.

Vilken hjältehund du är, Carl!

Här nedan kan du se ett tv-inslag om hjältehunden Carl.

Dela gärna vidare detta med dina vänner så att vi kan hylla Carl tillsammans!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...