Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Kalven ligger livlös mitt på vägen. Men kolla nu när en sann djurvän kommer till undsättning.

Stora, tunga motorfordon kan vara förödande för vårt djurliv – och för både människa och djur gäller det därför att vara försiktig på vägen så det inte händer några olyckor. I det här fallet kunde det ha slutat riktigt illa. En grupp människor var ute och körde i sin bil när de plötsligt såg något i mitten av vägen en bit bort. De stannade till och klev ur bilen, och snart såg de att det var en ihopkrupen hjortkalv som låg där helt blickstilla och till synes livlös. Men kalven var inte död. När människorna kom ännu närmare såg de att ungen andades och rörde lite smått på huvudet – och de insåg att kalven var tvungen att räddas undan från vägen så den inte skulle bli påkörd.  

Enligt Naturvårdsverket kan du flytta ett djur till en säkrare plats om du hittar det vid exempelvis en vägkant – honan bryr sig inte om att ungen luktar människa utan tar hand om den ändå.

Så människorna bestämde sig för att flytta på kalven. En av männen tog försiktigt upp den stillsamma kalven i sina händer och bar bort den till diket. Väl där hände det underbara: kalven, vars liv just hade räddats, fick fullt med energi och sprang iväg för att leta upp sin mamma.

Vilka underbara djurvänner som räddade kalvens liv!

Dela gärna vidare så fler kan titta på det fina ögonblicket när hjortkalven blir räddad!

 

Läs mer om...