Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Utterungen återförenas med sin familj efter en vecka isär.

En liten utterunge kom bort från sin familj i början av maj i år. Medan han letade efter sin mamma och sina syskon föll han ner i kanalen och flöt iväg. Han hade inte överlevt länge om det inte vore för en man vid namn Patrick som såg hela händelsen. Han skyndade dit och fiskade upp den lilla ungen. Vid det här laget var resten av utterfamiljen redan långt borta och Patrick hade inget annat val än att ta med sig ungen till Wildlife Reserves Singapore, som arbetar med att hjälpa uttrar. Men historien slutar inte där!

Den sex veckor gamla uttern fick namnet ZooToby. Han undersöktes av veterinär och fick mat och värme.

Youtube

Personalen hoppades att han snart skulle bli stark nog att släppas ut i det vilda igen – och förhoppningsvis skulle hans familj känna igen honom.

Men det skulle visa sig vara svårare än de först trodde.

Youtube

Först var de tvungna att hitta ZooTobys familj för att veta var de skulle släppa ut honom. Ett team på totalt 20 personer delade upp sig för att söka efter dem. När de väl hittade dem försökte de placera ut ungen på olika strategiska platser så att familjen skulle upptäcka honom. Men alla försök misslyckades.

Youtube

Men så till slut, en vecka efter att de hittat ZooToby, hittade de den perfekta platsen. Familjen låg på en strand och vilade i sanden.

Youtube

En man från räddningscentret smög så nära han vågade utan att skrämma dem. Han lämnade ZooToby på marken och smög därifrån, medan resten av personalen studerade på avstånd.

Äntligen hörde familjen ungens skrik och rusade mot ZooToby.

Youtube

I filmen här nedan kan du ser deras återförening. Jag är så glad att de kände igen sin unge efter en hel vecka isär!

Det enda som gör mig lite leden när jag ser den här filmen är att det är så mycket skräp på stranden. Jag hoppas verkligen att ingen i utterfamiljen skadar sig…

Lycka till i framtiden lilla ZooToby!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 

Läs mer om...