Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Zebramamman föder ett föl – turist fångar allt på bild

Att kunna få barn är en fantastisk gåva. Även om den gåvan ibland kan vara en lång och jobbig process råder det ingen tvekan om att resultatet är underbart – en nyfödd bebis.

Även i djurens värld kan det vara en jobbig process att föda, men även där är det ett mirakel när de små ungarna ser dagens ljus. Det här fascinerande klippet hittade jag på nätet och det är filmat av en turist som åkte på safariresa och såg savannens alla häftiga djur.

Här får man ta del av hur ett zebra-sto föder ett litet föl i naturskyddsområdet Ngorongoro i Tanzania. Fölet är inte bara en söt liten varelse utan också ett välutvecklat djur och väger enligt rapporter 30 kilo.

Notera också hur zebran i slutet av klippet redan är uppe och lär sig gå, minst sagt en skillnad mot hur snabbt vi människor lär oss.

För zebror tar det bara en kvart innan de kan stå upp och en timme innan de kan gå. Själv var jag sen i utvecklingen och gick inte förrän närmare två års ålder…

Men att zebrorna lär sig gå snabbt handlar så klart om att de annars är ett lättare byte för rovdjur på jakt efter mat. Så för att klara sig är det otroligt viktigt både för unga och äldre zebror att de kan springa ordentligt och snabbt.

Kolla in videon nedan och se hur otroligt mycket zebra-mamman tycker om sin nyfödda unge. Jag kunde knappt slita blicken från skärmen, och hoppas att du också gillar klippet.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...