Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Edward sköts till döds när han försökte skydda sin pojkvän.

Omkring 320 personer befann sig på den gayvänliga nattklubben Pulse i amerikanska Orlando natten mot söndag – när en man plötsligt började skjuta runt omkring sig. Det fruktansvärda dådet, som terrororganisationen IS har tagit på sig, har kostat 50 oskyldiga människors liv och dessutom har minst 53 personer skadats. Ett av offren på nattklubben var 34-årige Edward Sotomayor Jr.

Edward Sotomayor Jr arbetade på en resebyrå och var en välkänd och omtyckt person i hemstaden Sarasota, Florida. Det skriver amerikanska Buzzfeed. Han var på nattklubben Pulse när gärningsmannen Omar Mateen gick till attack.

Foto: Facebook.
Foto: Facebook.

När terroristen började skjuta försökte Edward skydda sin pojkvän. Det uppger 34-åringens vänner för Angela Taylor som är reporter på NBC:s systerkanal Mesh.
”Vänner säger att Eddie Sotomayor Jr. träffades av en kula i ryggen när han försökte få sin pojkvän i säkerhet. Han dog på sjukhus”, skriver hon på Twitter.

”Jag är så ledsen, mitt hjärta är krossat. Världen förlorade en fantastisk kille. Så full av liv och kärlek”, skriver vännen Christian Wilson Cservak på Facebook.

Nu hedras Edward och de 49 andra personerna som har bekräftats döda på Orlandos officiella hemsida. Den här bilden publicerade Paris på sitt officiella Twitter-konto.

Terrorn får aldrig segra! I dag går alla våra tankar till Orlando och de som fallit offer för detta fruktansvärda dåd.

orlandos

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna