Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

År 1956 räddade han en bebis från att drunkna. 59 år senare avslöjar hon en otrolig hemlighet.

Judy Hunt Charest undrade alltid alla år på julafton varför hennes pappa kramade henne lite hårdare än vanligt. Dagen då hans kramar verkade lite varmare och lite tillgivnare än någon annan dag på året. När Judy var 21 år gammal, avslöjade hennes mamma Margurite familjens hjärtskärande hemlighet. Hon hade aldrig berättat den här hemligheten för Judy tidigare då hon skämdes över vad som hände två decennier tidigare, under julaftonen år 1956.

Mamma Margurite hade en allvarlig psykisk sjukdom.

Medan många avfärdade det som ”baby blues”, mådde Margurite riktigt dåligt inombords. På dagen före jul, när Judy bara var tre månader gammal, tog Margurite med sig Judy till den högsta punkten av ‘Shelby Street Bridge’. Därifrån dök de sedan tillsammans nästan 30 meter rakt ner i det iskalla vattnet i Cumberland River.

Trots detta, skulle både mor och dotter överleva. Läs här nedan den otroliga historien om familjen Hunt Charest som rapporteras av WSMV och Dennis Ferrier.

Bildkälla

JudyHuntCharest

”Jag var bara tre månader gammal och under tre tre månaders tid hade min mamma bara blivit sämre”, säger Judy till WSMV och fortsätter:

”De fortsatte att säga att det bara var ”baby blues” och att hon skulle komma ur det och att det inte var någonting att oroa sig över. Men sedan försvann hon med mig på julafton. Hon körde till Shelby Street Bridge, tog sig så högt som hon kunde och hoppade med mig i sina armar.”

Det var sedan broarbetaren Harold Hogue, från Nashville Bridge Company, som hoppade i för att rädda.

Bildkälla

JudyHyntCharest2

En annan broarbetare, John Knox, dök i för att rädda Judys mamma Margurite.

Bildkälla

JudyHyntCharest3

Judy och Margurite drogs upp ur det iskalla vattnet och ombord på en bogserbåt. Medan personalen ombord på båten tog hand om Margurite, var Harold den enda som hade hopp om att tremånaders-bebisen Judy hade överlevt. Han studsade Judy försiktigt upp-och-ned i sina armar och vattnet från hennes lungor kom till slut upp.

”Mr Hogue var den enda som aktivt arbetade med att försöka få liv i mig. Jag började hosta och andas för att sedan gråta. Han vaggade mig, tog hand om mig och utan Harold Hogue hade jag nog inte varit här i dag. Det var därmed inget vatten i mina lungor och otroligt nog inga brutna ben. Jag var helt behållen, det var ett mirakel”, säger Judy.

Bildkälla

JudyHuntCharest4

Efter incidenten var Margurite en av de första kvinnorna i Tennessee som diagnosticerades med en bipolär sjukdom. Med behandling, kunde hon sedan leva ett lyckligt och hälsosamt liv.

Ändå höll mamma Margurite allting hemligt för alla, det hemska som hon utsatte sin lilla flicka för. I 21 år höll hon tyst innan hon till slut berättade för Judy.

Och slutligen, 59 år efter händelsen, valde Judy att dela sin berättelse.

Bildkälla

JudyHuntCharest5

”Jag tror att mot slutet så hade mamma förlåtit sig själv, vilket hon hade väldigt svårt att göra. Det var ett mirakel det som hände, att vi båda överlevde. Jag har talat med läkare, ambulanspersonal, brandmän och de har alla frågat sig vad oddsen är för en tre månader gammal bebis att överleva ett fall från 30 meter. Det ska inte vara möjligt, men här är jag”, säger Judy Hunt Charest.

Bildkälla

JudyHuntCharest6

Nyligen återförenades Judy med mannen som räddade henne: Harold Hogue. Harold berättade att han varje dag på julafton tänkt på den där dagen när han räddade Judy ur vattnet. Och Judy medger att Harolds famn var bekant.

”När han lade armarna om mig, kändes det bekant. Det var så naturligt. Vi hade ett fantastiskt möte och håller nu kontakten hela tiden”, säger Judy.

Se mer om den otroliga historien i videon nedan!

(OBS: Tryck på PLAY och vänta en stund. Det tar några sekunder innan klippet kommer igång).

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna