Hon tröttnade på alla frågor om när det är dags att skaffa barn. Nu sprids arga inlägget på Facebook över hela världen.

30-åriga Emily Bingham från Michigan, USA, la ut ett bild på ett ultraljud förra veckan. Anledningen till att man lägger ut bilder på ultraljud brukar ju vara för att berätta att man väntar barn. Men Emily la ut sin bild av en helt annan anledning. Bilden har nu delats över 37 000 gånger.

Så här skrev hon i inlägget:
Hej allihopa! Nu när jag fått er uppmärksamhet med den här random ultraljudsbilden som jag hittade på Google så tänkte jag ge er en vänskaplig påminnelse om att ni inte har något att göra med folks eventuella planer på att skaffa barn eller inte. NI HAR INTE MED DET ATT GÖRA.
Innan ni frågar ett ungt gift par som har varit tillsammans i en evighet när de kommer att bilda familj… innan ni frågar föräldrar med ett barn när det är dags för en lillebror eller syster… innan ni frågar en singel i 30-årsåldern om/när han eller hon planerar att skaffa barn för att ni vet, klockan tickar… Bara sluta. Snälla sluta.
Ni vet inte vilka som kämpar mot infertilitet eller som sörjer ett missfall eller som kämpar med hälsoproblem. Ni vet inte vilka som har relationsproblem eller är stressade eller som känner att tajmingen är fel. Ni vet inte vilka som precis håller på och försöker få barn eller syskon. Ni vet inte vem som har bestämt att det inte är rätt tid för barn just nu, eller någonsin. Ni förstår inte hur er, så kallade oskyldiga fråga, kanske kan skapa sorg, smärta, stress eller frustration.
Visst, för vissa människor skapar dessa frågor inga jobbiga känslor – men jag kan lova dig, från min egen erfarenhet och det jag hört från vänner – det är mer troligt att det gör det.
Så alltså: Vare sig du vill bli mor- eller farförälder, eller bara är en nyfiken vän eller familjemedlem eller granne, så har du inte med det att göra. Fråga istället personen vad de är glada över just nu, eller hur deras dag var. För om personen vill att du ska få veta något så personligt som deras planer kring att skaffa barn eller inte så kommer de att berätta det för dig. Om du är nyfiken, luta dig tillbaka och låt personerna göra valet kring huruvida de vill berätta eller inte.

Texten är översatt från engelska och du kan läsa originaltexten här.

Bildkälla

inlagg

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna