Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Paret adopterade fem mörkhyade barn. Nu hyllas pappans viktiga budskap över hela världen.

Paret Aaron och Rachel Halbert hade alltid velat bli föräldrar, men när Rachel inte kunde bli gravid kom de fram till att de istället skulle adoptera. De ville erbjuda ett hem till ett barn som annars inte skulle få en familj och snart bestämde de sig för att adoptera två mörkhyade små barn, en pojke och en flicka, som av omvärlden möttes av mycket rasism men som hos sin nya familj bara fick kärlek och omsorg. Men det var inte allt. Efter att ha fått höra talas om embryoadoptioner tog paret beslutet att adoptera fler barn – och eftersom Aaron och Rachel ville att deras två barn skulle passa in med sina andra, adopterade syskon så bestämde de sig för att inplantera två afro-amerikanska tvillingembryon. Vad de inte visste var att en rejäl överraskning väntade, då ett av deras embryon hade delats i två – och i en artikel i Washington Post berättar nu pappa Aaron om deras annorlunda lilla familj, som är perfekt precis som den är.

”Vi visste, speciellt i den amerikanska södern, att ett ljushyat par med mörkhyade barn skulle skapa en mängd olika reaktioner. Det kommer alltid finnas en äldre, vit kvinna på mataffären som tittar på oss med ren avsky, eller en afro-amerikansk mor som tittar på oss och bara skakar på huvudet.

Men det var också den unga, mörkhyade flickan som grät när vi berättade för henne att den lilla pojken med hennes hudfärg var vår son, och den äldre ljushyade doktorn som omsorgsfullt bad över honom och höll honom så ömt.

De senare erfarenheterna är strålar av hopp som påminner om hur långt vi har kommit, medan de tidigare erfarenheterna påminner om hur långt vi fortfarande måste gå”, skriver Aaron Halbert i Washington Post.

bebis1
Bildkälla: Aaron Halbert (Facebook)

När de senare bestämde sig för att embryoadoptera två barn från NEDC, National Embryo Donation Center, så var det ingen tvekan om att de ville ha afro-amerikanska embryon som kunde känna tillhörighet till deras två andra adopterade barn.

”De förstod våra tankar kring hur våra barn skulle matcha i ras och de var väldigt hjälpsamma i beslutet att välja afro-amerikanska embryon”, skriver Aaron.

Efter sex veckor var det dags att besöka läkaren, som höll till i Honduras, för att se hur det gick med deras små embryon. Där väntade en helt annan överraskning.

”Vi började beskriva allt för vår doktor på spanska (väldigt knackig spanska, ska det sägas). Han frågade oss ett par gånger om vi var säkra på att vi hade inplanterat två embryon. Ja, det är klart att vi är säkra, svarade vi. Då visade det sig att ett av dessa embryon hade delats i två inuti Rachels livmoder.

Hon var gravid – men inte bara med tvillingar, utan med trillingar!”

bebis3
Bildkälla: Aaron Halbert (Facebook)

Förlossningen var lyckad – och snart var Aaron och Rachel inte bara föräldrar till två utan till fem mörkhyade, små barn.

”Det har varit hjärtevärmande att se alla våra vänner och familj uttrycka överväldigande stöd för vår familj och det ovanliga sätt som vi har byggt den på. I våra sinnen lever vi bara ut vår dröm. En dröm som kanske inte ser ut som den genomsnittliga familjen, men en som vi är tacksamma kunde bli verklighet i ljuset av vårt lands historia.

Jag kände ren glädje under graviditeten när jag tittade på min son och dotter, med hans mörkbruna hud och henne med det lockiga håret och lätt bruna hud, kyssa min ljushyade frus växande mage. Varje kväll sa de god natt till de tre växande små flickorna i hennes mage, och nu får de äntligen säga god natt till sina småsyskon – ansikte mot bedårande ansikte.”

bebis2
Bildkälla: Aaron Halbert (Facebook)

”Det är inte så här vi planerade det för 12 år sedan när vi dejtade och pratade om adoption, men oj vad tacksamma vi är att Gud har gett oss de här söta små barnen som han har lämnat i vår omsorg.

Jag kan minnas hur en vän som gick igenom en adoptionsprocess berättade för mig att han alltid hade velat se sin familj som ett litet FN. När jag nu ser på min växande familj, så föredrar jag att ta det ett steg längre, och jag vågar säga att vår familjebild är en liten antydan av himlen”.

bebis4
Bildkälla: Aaron Halbert (Facebook)

Alla människor är lika värda och jag tycker det är så fint skrivet av Aaron, som tillsammans med sin fru såg bort från obetydligheter som hudfärg för att istället se människan bakom. Dela gärna vidare till dina vänner så de också får läsa den fina berättelsen!