Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Prästen ska skiljas och uppmanar alla att göra samma sak. Orsaken är klockren.

För någon dag sedan kom jag att tänka på en text jag hade läst för ett litet tag sedan. En man hade tröttnat och ville skilja sig. Men det var inte frun han hade tröttnat på, nej det var något helt annat han ville fly undan. Killen heter Jarrid Wilson och han arbetar som präst i Nashville i USA. Texten publicerade han på sin blogg när han en dag hade fått nog av en följeslagare som följt honom en längre tid och tagit alldeles för mycket av hans tid. Jag kände sannerligen igen mig i allt han skrev och jag misstänker att det är fler där ute som kommer att känna sig träffade. Jag kommer definitivt att försöka följa hans uppmaning så fort jag bara kan, för han har verkligen smärtsamt rätt i mycket av det han skriver…

Det här är vad han skrev:

Varför jag kommer att skilja mig i år.

Innan ni tror att jag ska lämna min fru, låt mig bara säga att så inte är fallet. Jag kommer att skilja mig från någon annan. Någon ni kanske inte känner. Någon som tar upp det mesta av min tid, som distraherar mig från att spendera tid med min fru och som till och med är med mig under de sena timmarna på kvällen.

Hennes namn är iPhone 6. Hon är otroligt smart, rolig, pålitlig och håller mig uppdaterad kring alla de senaste trenderna. Och även om hon alltid står vid min sida kan jag inte låta bli att märka att hon hindrar mig från att tillbringa tid med det som betyder mest för mig: Gud, min fru, min familj och mina drömmar.

Hon är verkligen duktig på att fånga min uppmärksamhet. Det har gått så långt att jag fullständigt ignorerar människor som försöker att föra ett samtal med mig. Hon lockar mig med roliga appar när jag är i kyrkan, på bröllop eller begravningar, istället för att uppleva ögonblicket utan distraktioner. Hon hindrar mig till och med från att jobba med mina projekt som många gånger har en stenhård deadline.

Hon är otroligt intensiv när det handlar om min säkerhet och hon frestar mig alltid med sitt sällskap medan jag kör. Jag kan inte låta bli att märka att hon långsamt har börjat infektera mitt sociala liv, mitt äktenskap och de i min närhet. Många agerar som att det här inte vore en stor grej, men jag tror att ju längre man ignorerar det här problemet, ju värre blir det för dina personliga relationer i det långa loppet.

Vi måste se till att våra telefoner åter blir en accessoar och inte en prioritet.

Min utmaning till dig: Skilj dig från din telefon, dina appar, dina sociala flöden och engagera dig i dina relationer med de personer som faktiskt betyder något. Lova dig själv att spendera en betydande del av din tid utan mobilen, offline, och återgå till att bygga mänskliga relationer som kommer att stå sig resten av ditt liv.

Med undantag för Gud förtjänar min fru att vara min viktigaste prioritet i livet och jag vill inte att något ska stå i vägen för det. Sanningen är att vi alla är gifta med våra telefoner, på ett eller annat sätt.
Det är visserligen inte alla som kämpar med det här, men jag hoppas att ni ändå kan ha det i åtanke.

1. Lär dig hitta en sund balans för tiden du lägger på din telefon.
2. Gör din telefon till en accessoar snarare är en prioritet.
3. Ge dig själv begränsningar för när och var du får använda din telefon.
4. Se till att du kontrollerar din telefon och inte tvärtom.
5. Försök att spendera helgerna helt avkopplad från nätet och håll dig borta från din mobiltelefon under hela tiden.

Jag lovar att under det här året ska jag skilja min från min telefon. Vill du hänga på? Dela då det här vidare till dina vänner så ser vi till att starta en ”Skilj dig från telefonen”-rörelse.

Jarrid Wilson

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.