Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Rörade mötet mellan demensjuka maken och frun rör miljoner till tårar

Om du har varit gift i många år vet du hur svårt det kan vara att skiljas från din partner, oavsett om det bara rör sig om ett par dagar.

Tänk dig att då att vara ifrån din livskamrat i hela 8 månader. Så var det för kanadensiska makarna Anita och Wolfram Gottschalk, vars hjärtvärmande historia jag inte kunde låta dela med er.  

Paret, som varit gifta i 62 år, skiljdes åt eftersom de inte fick bo på samma äldreboende. Wolfram, som lider av demens, har andra behov än sin hustru och det kräver specialistvård på ett särskilt boende. 

Familjen kämpade för att paret skulle få bo med varandra, men det tog sin tid. 

Efter 8 långa månader fick de dock äntligen återförenas i ett tårfyllt ögonblick. 

Barnbarnet Ashley var med på mötet och förevigade allt på kamera. Hustrun Anita var lite osäker på om hennes make skulle känna igen henne – men det är ingen tvekan om att Wolfram vet precis vem han träffar. 

Han börjar prata med henne och det är uppenbart att båda är väldigt berörda av mötet. 

”De gråter så fort de ser varandra. De har varit gifta i 62 år och delar allt”, säger barnbarnet Ashley. 

Nu ska paret få bo på samma boende, men de kommer inte att dela rum eller säng. Men att åtminstone att vara under samma tak och kunna tillbringa måltiderna tillsammans kommer göra mycket! 

Och med tanke på att Wolframs demens kommer förvärras med tiden, så förtjänar de att tillbringa varje ögonblick de kan – tillsammans.

Dela gärna vidare detta rörande ögonblick på Facebook om du också blev varm i bröstet av att se Anita och Wolfram återförenas.

Deras kärlek är verkligen en viktig påminnelse om vad som verkligen betyder något i livet!