Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Lasse vänder plötsligt på Thores keps – sekunder senare gungar hela Skansen

För mig som är född och uppväxt bara några mil ifrån Thore Skogmans hemstad Hallstammar har han alltid varit en känd profil och hans låtar har funnits med mig hela livet. Men när jag blev äldre insåg jag att han inte bara var känd i mina hemtrakter utan att han ju faktiskt är en av de största låtkskrivarna det här landet någonsin har haft.

Thore lämnade oss tyvärr 2007 vid en ålder av 76 år, men hans minne kommer alltid att leva vidare mycket tack vare den otroliga låtskatt på långt över 1000 (!) fantastiska sånger och visor han lämnat efter sig.

I det här klippet från Allsång på Skansen prisas han för sitt otroliga arbete och en något överraskad Thore får motta ett stipendium på 30 000 kronor och hyllas välförtjänt av publiken. Men det är sen showen börjar och Thore visar sin otroliga scennärvaro.

Min favoritdel i klippet är när han ber Lasse Berghagen, en annan av våra mest fokkära artister, att springa in och sätta på honom en keps bak och fram. Sen bränner Thore av en av sina absolut mest fartfyllda och älskade låtar och får hela Skansen att gunga i takt.

Tips: om du vill hoppa över priscermonin kan du hoppa till 2:57 i klippet när Thore Skogman smyger igång ett av de bästa medleyn Skansen någonsin skådat. Det här mina vänner är en riktig artist!

Publicerad av Newsner Guldkorn. Gilla gärna!