Här är bilderna som visar hur det skulle se ut med vanliga män i kalsongreklam.

Värmebölja i stora delar av Sverige och badsäsongen är här. Många våndas inför att visa sig på stranden, men många slåss också mot alla dessa kroppsideal. På sistone har vi bland annat berättat om Karin Adelskölds klockrena bikinibudskap och om hur Linda-Marie Nilsson inte oroar sig för sin kropp på stranden utan snarare för hur andra ser på sina kroppar på stranden. Men många glöms männen bort i debatten. Även männen matas med kroppsideal på sociala medier och i reklamkampanjer. Här visar därför tre helt vanliga män upp sina helt vanliga kroppar.

Ibland glöms det bort hur män porträtteras i reklam och hur det kan pressa män till orealistiska ideal och att se ut som retuscherade fotomodeller eller sportstjärnor.

Dessa foton från imgur är ett par år gamla men är än i dag slående bra. De visar hur det skulle se ut om Calvin Klein skulle välja en vanlig man i sin underklädesreklam i stället för Fredrik Ljungberg, vår gamla superstjärna i fotboll. Bilderna visar också hur det skulle se utom Ronaldo och David Beckham skulle bytas ut mot en vanlig kille.

De senaste åren har antalet män som söker stöd för ätstörningar tredubblats och en av tio med ätstörningar är män.

Vi tycker det här är värt att tänka på. Vad tycker du?

Null

Null

ljungbergvanligman2

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna