Han gnuggar lite stearin mot väggen. När jag förstår varför? Klockrent!

Jag försöker alltid hålla rent och snyggt där hemma och minst en gång i veckan tar jag en städrunda i huset. Något som däremot irriterar mig rejält är att behöva stå och skrubba de ljusa kakelväggarna i badrummet så de blir skinande rena. Det tar lång tid, det är trist – och det är en plats där smutsen har lätt att leta sig in. Men för att få fräscha kakelväggar kan du faktiskt använda dig av… ett helt vanligt stearinljus! Det här husmorsknepet är, om du frågar mig, helt briljant.  

Det är inte bara billigt, det är otroligt enkelt också. Knepet kräver nämligen bara ett enda steg – och det är att du drar med stearinljuset i kakelfogarna. Det som händer är att stearinet bildar ett lager som skyddar kakelfogarna från att angripas av smuts och vatten. Så när det exempelvis skvätter vatten från duschen klarar sig din kakelvägg från både mögel och missfärgningar.

Sedan måste du givetvis komma ihåg att göra om proceduren då och då, men det är ju så klart ingenting jämfört med om du hade behövt stå och skrubba med massa rengöringsmedel.

Här kan du se hur du gör:

Tycker du att detta var ett smart knep? Dela gärna vidare så att dina vänner också kan ta del av det.