Hon delar sitt hår i en bena. Minuten senare? Jag måste testa detta hemma.

Det är så skönt att få bort håret från ansiktet. Och den här frisyren gör just det, hjälper till att hålla alla strån borta med hjälp av en fläta. Och det enda som behövs är en liten hårsnodd och ett hårspänne.

Det första du ska göra är att dela in håret i två sektioner. Gör en bena genom håret i linje med slutet av ditt ena ögonbryn. På så sätt har du en större del av håret på ena sidan och en mindre del på andra sidan.

Bildkälla

bild2

Ta sedan en liten del hår från den större sektionen, ungefär som när du tar en slinga hår för att göra en fläta. Sedan flätar du slingan – precis som vanligt. Det ska bli en ganska liten fläta på den sida benan du har mest hår. Sätt en hårsnodd i botten.

Bildkälla

Skarmavbild 2016-01-20 kl. 17.30.10 (2) copy

bild2

Sedan går du tillbaka till början av flätan och drar löst i kanterna för att få ett litet hål. Ta tag i en slinga från toppen av huvudet och dra genom hålet, bort från pannan och mot bakre delen av huvudet. Lägg över slingan på andra sidan benan. Fortsätt neråt och gör likadant i varenda hål, tills du når lika långt ner som benan på andra sidan huvudet.

Bildkälla

bild5

bild4

bild3

Ta sedan resten av flätan, dölj den under håret och sätt fast den med ett hårspänne.

Bildkälla

bild6

Efter det kan du tupera slingorna du dragit genom flätan, för att de inte ska glida tillbaka.

Bildkälla

bild8

Så, klart! En snabb och enkel frisyr att göra – särskilt när du får till snitsen. Lycka till!

Bildkälla

bild9

Här kan du se precis hur det går till. Gilla gärna om du vill testa detta hemma.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna