Hon förklarar varför mammor alltid vet bäst. 4-åringen svar? Detta är guld.

Den här historien berättade en kompis till mig för ett tag sen och jag vet inte riktigt var hon hört den första gången, men när jag fick höra den kunde jag inte hålla mig för skratt.

Det här visar exakt det jag alltid brukar säga, nämligen att våra barn både är smarta och besitter en form av humor som vi vuxna aldrig kommer i närheten av.

Jag har delat den här med alla de mammor jag känner och har fått samma reaktion varje gång så därför delar jag den nu med er, jag hoppas ni blir lika glada som de av att läsa den.

Jag var ute och gick med min 4-åriga dotter. Hon plockade plötsligt upp någonting från marken och började stoppa in det i munnen. Jag tog av henne föremålet och bad henne att inte göra så.

”Varför?” frågade min dotter.

”Därför att det har legat på marken och du vet inte vart det varit innan. Det är smustigt och har antagligen baciller på sig”, svarade jag.

Nu tittade min dotter på mig, full av beundran, och frågade sedan:

”Mamma, hur kan du veta allt det här? Du är så smart!”

Jag tänkte snabbt och svarade:

”Alla mammor vet det här. Det ingår i mamma-testet. Du måste veta allt detta, annars låter de dig inte bli mamma.”

Vi gick vidare i tystnad i två eller tre minuter medan min dotter helt tydligt försökte smälta informationen jag precis gett henne.

”Oh, jag förstår!” sa hon till sist. ”De som inte klarar testet blir pappor i stället!”

”Just precis”, svarade jag med ett stort leende.

Var gärna lite bjussig och klicka på dela här under så att alla mammor där ute får chansen att läsa den här underbara historien!