<div class="fb-like" data-href="https://facebook.com/newsnervideo" data-width="320" data-layout="standard" data-action="like" data-size="large" data-show-faces="true" data-share="false"></div>
Jag har alltid gillat Zara Larsson. Men herregud! Det hon gör med kondomen är ju helt fantastiskt.

Jag har alltid gillat Zara Larsson. Men herregud! Det hon gör med kondomen är ju helt fantastiskt.

<script type="text/javascript" async src="http://adx.adform.net/adx/?mid=168698"></script>
<script type="text/javascript" src="http://adx.adform.net/adx/?mid=168702&rnd=%%CACHEBUSTER%%"></script>

”Det känns inte lika mycket så det är inte lika skönt”, ”Det är som att äta godis med papper på” eller ”det förstör stämningen”. Eller varför inte: ”Den är för stor kondom”. Sångerskan Zara Larsson lade ut en bild på Instagram för att ta död på den senare undanflykten att inte använda kondom. Resultatet är ju helt fantastiskt träffande!

<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [300, 600], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-mobile', [[300, 600]], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>
<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [580, 400], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-desktop', [[580, 400], [468, 400], [480, 400], [860, 610], [980, 300], [980, 240], [1250, 240], [1250, 300], [1250, 360], [1250, 600],], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>

To all the guys saying "my dick is too big for condoms" TAKE A SEAT

A photo posted by Zara Larsson (@zaralarsson) on

Efter inlägget, som översatt lyder: ”Till alla killar som säger att deras kuk är för stor för kondom. Gå och sätt er”, hyllas Zara Larsson på internet. Bland annat kallas hon ett ”feministiskt geni” av Expressens nyhetskrönikör Lars Lindström. Han skriver:
” Ni killar som påstår att ni har för stor snopp för att kunna använda kondom bör nog antingen be om ursäkt eller avfölja Zara på Instagram.”

En studie från Stockholms Universitet visar att många tror att de ska använda kondom. Men när det faktiskt gäller så gr de det inte ändå. En förklaring uppges vara komplex kring kondomanvändning. Enligt studien så är det oftast tjejer som vill använda kondom och att det är killarna som inte vill.
Doktoranden Veronika Fridlund tror att mycket av arbetet för att öka kondomanvändandet handlar om att stärka mäns självkänsla.
– Vi måste börja i en tidig ålder med att stärka mäns självkänsla. Vilket innefattar att lära dem att ta ansvar, både för sig själva och för andra individer. Det är svårt att bry sig om andra om man inte bryr sig om sig själv, säger hon till Sveriges Radio.

Men hur vi ser på sex påverkar också hur vi ställer oss till att använda kondom. De som har en mer avslappnad syn, med fler partners, använder kondom i högre utsträckning än de med en mer romantisk syn.
– De otraditionella väljer helt enkelt att avstå att ha sex eller väljer en annan typ av sex om en kondom inte finns tillgänglig. De med traditionell syn väljer ofta att ha vaginalsex i alla fall. Detta är dock något som behöver undersökas mer.

Enligt studien var en av de vanligaste orsakerna till att man struntat i att använda kondom att man gjort en bedömning av partnern. Om en kvinna skrattade, pratade mycket och var berusad så gjorde männen en bedömning att det var större risk att hon hade sex med andra än en kvinna som var blyg och tillbakadragen. För kvinnor som träffade män så gjordes ungefär samma sak, men kvinnorna pratade snarare om att män som var ”players” eller 0snygga var kopplade till en större risk.

Kondom är det mest effektiva sättet att minska risken för sexuellt överförbara infektioner och HIV.

Publicerad av Newsner. Gilla oss gärna: