Mamman skrev om slampiga kläder på Facebook. Men hon anade inte att sonen skulle upptäcka att inlägget blivit superviralt.

Georgina Riverós, 55, jobbar på en bussterminal i Argentina. Nyligen delade hon med sig av en av sina reflektioner om problemet med våld mot kvinnor. Hon postade det på Facebook och tänkte att hennes vännner och familj skulle läsa det.
Men inlägget blev snabbt superviralt och har i skrivande stund delats 29000 gånger på Facebook.
Hon hade inte den blekaste aningen om att inlägget blivit viralt förrän hennes son berättade det, enligt Buzzfeed.

Bild: Gina Riverós Facebook.

mujer

Här är orginalinlägget hon skrev på spanska:

Orginal

Översatt till svenska:
”I går, när jag kom till terminalen klockan 06 på morgonen, fanns en smal kille som var ganska full. Han somnade efter 10 minuter.

Han hade på sig såna där stora byxor som dom enkelt tappar, där man ser hälften av kalsongerna och där arslet hänger halvvägs i luften.

Sammanfattning: ung, full, på morgonkvisten, på en terminal, en plats som inte är så trevlig vid den tidpunkten. Och med halva arslet i luften… trots detta var det ingen kvinna som gick förbi det här spektaklet som våldtog eller dödade honom. Jag gjorde det inte heller.

Såg ni killar att det inte är så svårt, det spelar ingen roll hur full han var eller vad han hade på sig, är det möjligt att respektera varandras liv?”

Jag måste säga att jag helt håller med Gina. Hon fångar verkligen essensen av problemet med sitt inlägg.
Heja Gina!
Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna