Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Folk såg en fartkamera, men något var fel. Nu hyllar tiotusentals den klockrena fågelholken.

Billisterna i Kungshamn har fått en ny fartkamera monterad. Eller de tror att det är en ny fartkamera, men i själva verket är det en fågelholk. Den har monterats av en granne som har tröttnat på de höga hastigheterna, skriver Bohuslänningen.

”Fartkameran” är monterad i en kurva i Kungshamn och har gjort att billisterna börjat sakta in. Men egentligen är det ingen fartkamera, det är en fågelholk. Och det är Stefan Lindblad som har satt upp den. Han är vd för konstruktionsföretag Llentabs och de har sina lokaler precis intill ”fartkameran”.

Han satte upp fågelholken redan förra året efter att ha tröttnat på de höga hastigheterna utanför jobbet.
– Ibland går det väldigt fort och vi har haft flera incidenter de senaste åren. Fartkameran har hjälpt att få ner hastigheten rejält, sa Stefan Lindblad till Bohuslänningen förra året.

Kameran upprörde känslor i trakten och polisanmälde förra året. I år har holken satts upp igen.
– Jag satte upp den förra året och tycker att det funkade bra fram tills att ni på Bohuslänningen skrev om det. Det förstörde alla mina goda intentioner, säger Stefan Lindblad till tidningen.

Nu vill inte Stefan Lindblad svara på om han har tillstånd att sätta upp fågelholken som ser ut som en fartkamera. Och polisen är osäker på vad som gäller för sådana här monteringar.
– Ifjol togs den ner på eget bevåg och då såg jag ingen anledning att titta vidare på ärendet. Sitter den uppe nu igen får jag kolla upp rättsläget, säger polisinspektören Torgny Jansson till Bohuslänningen.

Enligt Trafikverket är det vanligt att folk sätter upp skyltar, exempelvis loppisskyltar, de inte har tillstånd för och då plockar Trafikverket ner dem.

Är det en fartkamera eller en fågelholk?

Posted by Bohusläningen on Wednesday, July 15, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...