Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Tack för allt, Freddie Wadling.

Han har gett oss massor av fina minnen genom åren. Men 64 år gammal har Freddie Wadling nu gått bort efter en tids sjukdom. Uppgifterna bekräftas under fredagen på Freddie Wadlings Facebook-sida.

Det var under torsdagen som Freddie Wadling avled efter ett hastigt sjukdomsförlopp.

”Det är med ett hjärta fyllt av sorg som jag tyvärr måste meddela att Freddie Wadling, efter ett hastigt sjukdomsförlopp, avled igår den 2 juni. Freddie blev 64 år.

2016 skulle vara Freddies år. Han släppte sin fantastiska skiva ”Efter regnet”, ställde ut sina briljanta tavlor och gav tre bejublade konserter. Och vi såg alla fram emot att en bredare publik skulle upptäcka honom genom hans medverkan i ”Så mycket bättre”. Nästa år skulle han medverka i en musikal på Helsingborgs arena”, skriver sidans admin Charlott Stenberg på Facebook.

Genom åren har Wadling nått framgångar som sångare i Cortex, men även som soloartist med plattor som ”En skiva till kaffet”. Han har också tagit emot Cornelis Vreeswijk-stipendiet, år 2005.

”Freddie hade en unik förmåga att tolka alltifrån punk till jazz och klassisk musik via rock, visor och pop och han gjorde all musik till sin. Jag vet att Freddie inte ville se bakåt, han ville alltid vidare, men nu är det det enda vi kan göra. Lyssna på er favorit-Freddie och minns en ödmjuk man, full av humor och värme. Sverige har mist en unik röst men kvar finns hans låtskatt”, skriver Charlott Stenberg på Facebook.

Vila i frid och tack för allt!

 

Läs mer om...