Skölden som visar polisernas mod sprids av tiotusentals över hela världen.

Det tragiska terorristattackerna på oskyldiga i Paris förra veckan har påverkat en hel värld. Men ännu fler människoliv hade kunnat gå till spillo om det inte vore för de modiga poliserna i Frankrike. Den här skottsäkra skölden användes av franska insatsstyrkan när man stormade konsertlokalen Bataclan i Paris. Enligt franska BFMTV träffades skölden av 21 skott från terroristernas automatvapen.

I fredags kväll tog beväpnade terrorister sig in på konsertlokalen Bataclan i Paris och öppnade eld rakt in i folkmassan. När polisen kom fram till platsen valde man att storma lokalen. Då möttes polisen av eld från terroristernas automatvapen. Den här bilden – som franska BFMTV och brittiska BBC har publicerat – visar en av de sköldar som poliserna använde när man stormade Bataclan.

När polisen kom in i lokalen möttes man av ett blodbad. Minst 89 personer omkom i konsertlokalen. Men av de 1500 som fanns på konsertern lyckades många ta sig ut på egen hand och flera räddades i samband med att insatsstyrkan gick in.

Liknande sköld som användes av polisen, bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: Reddit

redditor

Dela gärna vidare om du vill hylla polisernas mod som räddade livet på hundratals människor förra fredagen.