Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Varnar för sommarstorm: Här slår ovädret till i helgen.

Efter förra veckans superväder – nu kommer regn och blåst. Danska meteorologer varnar nu för en sommarstorm, som förväntas blåsa in över stora delar av Sverige.

Förra veckan sken solen över Sverige och temperaturerna var på toppnivå.
Nu ser det ut att vända rejält.
Kyilga nordvästvindaer och regn är att vänta i stora delar av landet under torsdagen, på grund av att ett lågtryck strax öster om landet.
Runt hela Sydsveriges kust har Klass 1-varningar utfärdats.
– Framför allt är det kraftiga vindar drar in över Skåne, men fortsätter efter det upp över Götaland innan det försvinner till Ryssland, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutet Storm, till Kvällsposten.

Redan i går gick danska DMI ut med en varning om stormbyar på mellan 24 och 26 meter per sekund.
Frank Nielsen är meteorolog på det danska väderinstitutet. Enligt honom finns det risk för att det kraftiga lågtrycket ställer till med stora problem under torsdagen.
– Det kan bli riktigt obehagligt. Om man semestrar ute till havs – och det gäller även om man ligger i hamnen – eller befinner sig på en campingplats eller har en bakgård, då bör man se till att surra fast tält och studsmattor ordentligt, säger han till Ekstabladet.
På grund av stormvarningen har Malmö nu ställt in sina sommaraktiviteter på Ribersborgstranden.

Men även i norra delen av landet är ostadigt väder att vänta, med regn och blåst. Enligt SMHI beräknas vindarna komma upp i en hastighet av 10 meter i sekunden.

I Göteborg och Stockholm väntas det blåsa något mindre än i östra Norrland, men det står regn på kartan över i stort sett hela landet.
– På fredag börjar det klarna upp. Innan dess är det bara regnskurar. På fredag morgon går vinden ner till tolv meter i sekunden och slår av till natten mot lördag, säger Marianne Aalbrekk till Kvällsposten.

Foto: Flickr/Loic Lagarde

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.

 

Läs mer om...