Poliserna ser pojken leka med blodiga fötter – då utför de hjältedådet

Polis

Den här dagen fick de två poliserna syn på en liten pojke som spelade fotboll. Det är ju ingen ovanlig syn och de flesta av oss skulle inte att kollat två gånger. Men det var något lite konstig med den här pojken – han hade inga skor på sig.

Så poliserna stannade och frågade vad han hade gjort av sina skor. Pojken svarade att han bara hade ett par skor och de hade han växt ur nu.

Pojken strumpor var inte bara smutsiga, han hade dessutom skurit sig på något och fått blodiga fläckar på sockorna.

Det här fick polisernas hjärtan att öppna sig. De började med att tvätta av och plåstra om de skadade fötterna med hjälp av det första hjälpen-kit de hade med sig. Men det slutar inte där.

Tukwila-polisen har beskrivit det som hände på sin Facebook-sida där de kallar de två poliserna för ”Sergeant anspråkslös” och ”Konstapel blygsam”.

”Sergeanten sprang iväg och köpte ett par skor till honom medan befälet stannade med pojken och hans vänner. Han kom inte bara tillbaka med ett par skor utan dessutom med ett helt gäng isglassar, för vad är inte bättre än en kall isglass på en varm sommardag?

 

”Officeraren hjälpte sin nya kompis att knyta skorna och sedan njöt de alla av sina glassar tillsammans innan de gick skilda vägar.”

Det här var inte en gest som kostade tusentals kronor eller krävde mycket tid. Den var enkel och liten, men den hade en stor betydelse för någon.

Berättelser som den här är en påminnelse till oss alla om att vara lite mer uppmärksamma på människor omkring oss. Det är också ett exempel på hur en liten gest, som inte kräver mycket, kan göra stor skillnad.

Dela den här artikeln för att uppmuntra till fler små hjältedåd!

Exit mobile version