Deras ägare har gått bort. Då flyttar katterna in på ålderdomshem. Det här borde ju finnas i varje stad!

Att hitta nya hem för äldre katter är ofta svårare eftersom människor föredrar unga katter när de skaffar nya husdjur. Äldre katter kan också vara dyrare att ta hand om, på grund av alla veterinärkostnader som kan uppstå.

Bildkälla

I nuläget bor runt 80 katter på boendet där de kan njuta av solbad utomhus, uppvärmda sängar, soffor och öppen brasa. Några av katterna bor där eftersom deras ägare har dött, andra ägare har flyttat utomlands.

Bildkälla

Boendets grundare Jain Hills tror verksamheten är unik.
– Jag vet att det finns välgörenhetsorganisationer tar hand om några äldre katter, men de gör det inte i samma skala som vi gör, berättar hon för BBC News.

Bildkälla

Ålderdomshemmet är förmodligen unikt, i alla fall för England, eftersom människor kommer hela vägen från London för att lämna in ägarlösa katter till boendet.

Bildkälla

Lincolnshire Trust for Cats ligger i utkanten av byn Osgodby i England, och i huset finns det finns tre uppvärmda vardagsrum. Katterna har även möjlighet att vara utomhus. För de lite mer osociala katterna finns även isolerade utrymmen där de kan få vara ifred.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna:

Exit mobile version