Familjens katt släpades iväg av prärievargar – då ingriper pitbullen

När en hund kommer till ett helt nytt hem brukar det ta lite tid för djuret att anpassa sig – speciellt om vovven också lämnat en ägare som den älskar över allt annat.

Finns det flera husdjur i hemmet kan processen ta ännu längre tid, eftersom hunden också måste få tid att introduceras för andra fyrbenta familjemedlemmar. 

Sheree Lewis övertog sin sons pitbull Jack, när sonen lämnade för utlandstjänst i Afghanistan. Hon hade sedan tidigare även en katt, Kitty, som bodde med henne. 

De två djuren kom visserligen bra överens med varandra på ett tidigt stadie, men Sheree hade ingen aning om hur pass långt hunden Jack var beredd att gå för sin kattvän.

Men en dag angreps Kitty oväntat av två prärievargar. Sheree blev förstelnad av skräck när en av vargarna tog Kitty i nacken och den andra grep tag i kattens svans. 

De skakade henne våldsamt och Sheree var säker på att Kitty gick en tragisk död till mötes.

Det var då hunden Jack insåg att någonting hemskt höll på att hända och bestämde sig för att agera…

Han rusade ut i trädgården och tog upp jakten på prärievargarna, tills de tappade den lilla katten.

Kitty fördes omedelbart till veterinären, men tack vare Jack fick hon behålla livet. Kitty behandlades för flera svåra skador, men hade förmodligen inte överlevt om det inte vore för sin trogne hundvän.

Och Jack nöjde sig inte med det – sedan Kitty kom hem från djursjukhuset har han ständig översikt över sin lurviga kompis och ser till att hon mår bra. 

Historien om Jack och Kitty är ytterligare ett bevis på att vänskapen mellan djur inte har några gränser.

Djur har verkligen en unik förmåga att hjälpa varandra – oavsett form, ras eller art.

Dela gärna vidare detta om du också tycker att Jack förtjänar en stor hyllning för sitt hjältemod!