Fiskmås limmades fast i gatan – var tvungen att avlivas: ”Tyvärr var den dödsdömd”

Fiskmås

Foto: Dyrebeskyttelsen NorgeLofoten og Vesterålen

Ett brutalt fall av djurplågeri har chockat norska kommunen Sortland i helgen. En fiskmås hade limmats fast till gatan, och kämpat för sitt liv för att ta sig loss.

– Jag har varit med om mycket konstiga saker, men något sådant här har jag aldrig sett. En väldigt hemsk historia, säger viltvårdaren Jostein Holmeng till norska Dagbladet.

Det var på söndagsmorgonen som norsk polis kallades till en plats utanför ett äldreboende i Sortland, då människor sett ett fiskmås som blivit fastlimmad till marken.

När polisen såg hur hårt måsen satt fast tillkallades viltvårdaren Jostein Holmeng, som snabbt var på plats.

Fastlimmad i vingar och buk

Enligt Jostein Holmeng var måsens vingar och buk så hårt fastlimmade att det inte hade varit möjligt att få bort fågeln utan att ha skadat den illa. De hade därför inget annat val än att avliva den.

– Tyvärr var den dödsdömd. Det fanns ingen möjlighet att rädda den, säger Jostein Holmeng till norska Dagbladet.

”En väldigt hemsk historia”

Framför måsen hade någon limmat fast mat i gatan, som den fastlimmade måsten desperat försökte äta.

Jostein berättar att han under sina år som viltvårdare aldrig sett något liknade.

På Facebook vädjar norska djurskyddsföreningen i Lofoten och Vesterålen om allmänhetens tips. De visar en bild på måsten innan den avlivades, och uppmanar folk som kan ha sett förövarna att höra av sig.

”Vi kan bara föreställa oss vilket lidande den känt under natten tills dess att någon hittade den”, skriver de på Facebook.

Exit mobile version