Skötaren slog elefanten och sparkades från cirkusen. Det krossar mitt hjärta att sånt här kan få hända.

Här filmas en skötare när han slår en cirkuselefant. Skötaren fick omedelbart sparken. Det dåliga? Att det inte finns några cirkuselefanter i världen som inte utsätts för någon form av fysisk bestraffning.

Över 70 000 personer har skrivit under Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
Men arbetet är långt ifrån över. Den här filmen är ett ytterligare en anledning till varför vi måste agera nu.
Cirkuselefanten på filmen tillhör Berlinbaserade Circus Renz International. Elefanten ställer sig i ena hörnet av inhängnaden när skötaren bestämmer sig för att försöka få elefanten att backa. Han gör det genom att slå elefanten, om och om igen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Bijna olifant ontsnapt in wilnis.Blijkbaar mocht ik dit niet filmen.

Posted by Danny Versluis on Saturday, June 20, 2015

Hela händelsen fångades på film och efter att filmen lagts upp på Facebook, svarade cirkusen med att ge skötaren sparken. ”Mannen hade bara varit med cirkusen i två veckor och har omedelbart fått sparken”, sa en talesperson för cirkusen till holländska Telegraaf.
Problemet?
Alla cirkuselefanter tvingas utstå någon form av fysisk bestraffning. Eftersom det inte är deras naturliga beteende att göra konster inför en publik, är våld enda sättet att få elefanterna att lyda.
Så hjälp Djurens Rätt och Newsner att förbjuda vilda djur på cirkus och skriv under namninsamlingen.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du läsa om Djurens Rätts och Newsners pågående kampanj #IntePåCirkus

Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.
Jaa! Seger nummer 1: Cirkusen lovar att sluta med elefanter. Nu fortsätter vi kampen för en ny lag. Cirkus Maximum lovar att inga elefanter finns med nästa år.
Ungen var bortrövad i 4 år. Här går hon 10 mil i djungeln och möter sin mamma igen. Se när babyelefanten återförenas med sin mamma.
Djur på cirkus kan inte föra sin egen talan. Det här är för djuren som lider i det tysta. Läs Zandra Lundbergs krönika.
Malena Ernman kräver förbud av vilda djur på cirkus. Hjälp henne sprida detta och skriv på du också. Artisten är en av över 67 000 som skrivit under.

Publicerad av Newsner Djur