Hunden tuggar sönder mattes glasögon – reaktionen när han avslöjas får mitt hjärta att smälta

Vissa hundar har en förmåga att förvandla kuddar, toalettrullar och andra saker i hemmet till riktigt roliga leksaker. Men för hunden Rooney skulle en annan kär ägodel till sin matte vara roligare.

Inte helt oväntat fick matte reda på vad som hänt, när hennes glasögon låg halvt nedgrävda i trädgården, och konfrotereade sin fyrbente vän Rooney.

Inte långt efteråt förstod Rooney vad som hade skett – och svarade med den sötaste reaktionen vi sett. 

Att hundar är några av de mest älskvärda fyrbenta vännerna vi har är ingen hemlighet. Därför kan jag inte låta bli att bli störtkär i den här fina hunden vid namn Rooney. Men det är inte för att han bara är väldigt fin och energisk. Han verkar även vara den sötaste, men mest skyldiga, hunden i världen.

I flera dagar hade matte Stephanie letat efter sina glasögon. En dag hittade hon glasögonen igen, ute i trädgården, men det var någonting som inte stod rätt till. De var söndertuggade och ett av glasen hade försvunnit.

Någon var skyldig till att ha förstört glasögonen – och Stephanie anade snabbt vem.

Bildkälla: Youtube/Mike Eaton

Stephanie gick in i huset och ropade på sin hund Rooney. Glatt kom han springande mot Stephanie i hopp om att kanske få gå på en promenad eller få godis. Men när hon stod framför sin hund, och lyfte upp det som fanns kvar av glasögonen, skulle ett helt annat ansiktsuttryck uppenbara sig.

Ronney blev plötstligt världens mest skyldiga hund och tittade på sin matte med ledsna ögon. Efter en stund lade han sig ner, som i ett försök att be om förlåtelse, för att sedan sakta med nedböjd huvud gå in till ett annat rum.

Jag är säker på att Stephanie omöjligt kunde vara arg på sin hund längre, inte minst med tanke på Rooneys vackra ögonen, i ett ögonblick som är hur gulligt som helst. 

Det är dock viktigt att som hundägare tänka på att vara väldigt snäll mot sin hund i sådana här lägen. Enligt en tidigare studie signalerar en blick som Rooneys rädsla. Därför är det viktigt att som ägare inte ryta ifrån, utan att istället lugn och snäll, även fast hunden har gjort fel.

Stephanie, som inte röt ifrån mot Rooney, lyckades fånga hela händelsen på film. Här nedanför kan du själv se när hunden blir påkommen med glasögontuggandet – och den bedårande reaktionen efteråt.

Rooney är verkligen en riktig sötnos – och det är viktigt att alla vi hundägare tänker på att vara snälla mot våra fyrbenta vänner även fast de gjort fel. Dela gärna vidare artikeln så fler kan få ta del av den fina hunden Rooney och det härliga klippet.