Katten smyger sig in i brunbjörnens bo – deras möte får omgivningen att stelna

Att stjäla mat från en enorm brunbjörn låter inte som en lysande idé. Därför blev personalen på Folsom City Zoo minst sagt förvirrade när de upptäckte att det gång på gång försvann mat ur björnens stora bo. Svaret visade sig vara en mindre och pälsbeklädd varelse.

När personalen på Folsom City Zoo la märke till att mat började försvinna från brunbjörnens inhängnad förstod de först ingenting, vem lyckades ta sig in dit gång på gång? när de fick se att det var en svart katt blev de förvånade.
Katten hade hittat ett sätt att obemärkt smyga sig in i björnens inhängnad, för att sedan dela björnens mat. Zoo-personalen bestämde sig för att ställa ut egen mat åt katten en bit bort, vilket gjorde att katten fortsatte att komma dit, det skriver Tiphero
YouTube/Humankind
YouTube/Humankind

Vad personalen inte hade förväntat sig var att en vänskap skulle utvecklas mellan den lilla katten och den stora björnen. Katten vandrar bekymmerslöst runt i björnens bo, och björnen tittar på sin lilla vän med ro.

Besökarna på Folsom City Zoo blev chockade och till och med oroliga när de fick se att katten var inne hos björnen, men personalen försäkrar alla om att djuren trivs i varandras sällskap. 

Björnen, som heter Little Bear, och katten Sequoia delar mat och tycker om att ligga i skuggan. De till och med kelar med varandra, se bara på filmen här:

Lästips: gillade du det här kommer du även att gilla historien om tigern, björnen och lejonets oväntade vänskap. Den hittar du här.

Den här historien visar att olikheter inte är ett hinder för att komma överens, eller till och med bli vänner. Dela gärna om du håller med.

Djurbibeln står på djurens sida.