Kattungens näsa svullnade upp – titta nu när veterinären upptäcker otäcka sanningen

Att vara djurägare kan vara det bästa som finns i hela världen. 

Men det handlar också om mycket jobb. 

När man tar hem ett djur, så ska man också alltid ställa upp för sin nya älskling utan den minsta tvekan. Precis som vi människor kan djuren insjukna eller drabbas av olyckor när man minst anar det. 

En dag när ägarna till den här lilla kattungen upptäckte att nosen svullnat upp fick de smått panik och blev rejält oroade. 

Det visade sig att deras katt inte mådde så bra – då gjorde de något som alla djurägare gör: Tog med henne till veterinären. 

Jag läste om det här och ville dela med mig av det för att uppmärksamma på att man alltid ska uppsöka vård för sitt djur om man ser tecken på att den mår dåligt!

© Youtube

Stackarens sikt måste ha skymts ordentligt av den rödsprängda och närmast blodiga näsan när ägaren rusade in till veterinären i Nebraska, USA. 

De utförde en snabb och bra undersökning och levererade chockerande nyheter till familjen. 

© Youtube

Den stackars lilla kattungen kunde knappt hålla huvudet uppe. Näsan var enormt svullen när familjen kom in. Som tur var fick den utmärkt vård och familjen agerade snabbt. 

© Youtube 

OBS. Videon kan innehålla otäcka bilder! Men scrolla ner lite till för att se hur kattungen mår i dag. 

Veterinären skrev senare på Twitter att kattungen mår bra och förväntades tillfriskna på snabbast möjliga vis. 

Det fick mig att pusta ut ordentligt. Tänk vad jobbigt det måste ha varit för henne att gå igenom detta! 

© Twitter (@NEHumaneSociety)

Veterinären hittade en larv som klättrat upp i näsan.

”De här parasiterna söker inte upp djur. Men när ett djur vandrar runt kan parasiten lägga ägg och kläcka det som ett svar på värdens kroppsvärme. Ett ägg kan också slickas upp, komma in i näsan eller fastna i ett öppet sår”, förklarar veterinärerna enligt Telegraph

Stackars krake, men skönt att det gick bra till slut ändå! Dela gärna med dina vänner för att uppmärksamma dem på att det är viktigt att söka vård för sitt djur när den mår dåligt. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.