Polisen ville gå i pension med sin hund. Titta nu när de försöker ta ifrån honom hans bästa vän.

– Officer Hickey kom in när han gick i pension och ville köpa hunden där och då, men vi kunde inte låta honom göra det. Det är omöjligt. Jag hade gärna gjort det, men lagen tillåter inte det, säger polischefen Joe Matthew till NBC News.

Bildkälla

Hundar som är gamla nog att dra sig tillbaka får köpas av sin forna partner för en dollar. Men Ajax hade några år kvar på nacken och måste därför enligt lag auktioneras ut till högstbjudande. Men Matt tänkte inte ge upp – Ajax var som hans familj och han tänkte slåss för hunden.

– För mig är det som att uppfostra ett barn, säger han till NBC News.

Så han klagade offentligt, och fick med sig stadens invånare. Främlingar började samla in pengar för att hålla Matt Hickey och Ajax tillsammans. Och de fick ihop över 70 000 dollar, drygt 600 000 kronor.

Bildkälla

Efter Matts beslutsamhet och stödet från allmänheten fick han till slut ta med Ajax hem för bara en dollar. De insamlade pengarna kommer att användas till skottsäkra västar för andra polishundar som fortfarande är kvar i tjänst.

Så Matts kamp lönade sig, och de två bästa vännerna fick fortsätta sina iv tillsammans. Ett fint slut på denna historia. Dela gärna vidare till dina vänner!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

Exit mobile version