Sjuka kalven kallas “skräp” på auktionen – då gör djurvännen något som förändrar allt

När Blitzen bara var någon dag gammal blev han separerad från sin kära mamma på mjölkgården. Han vägde blott 16 kilo och var mager och svag. Blitzen sattes upp på en djurauktion – men de som var där ville snarare ha någon starkare. Människor runt om gillade inte vad de såg och kallade honom ”skräp” och gjorde narr av honom.

Men bland de närvarande fanns Susie, en sann djurvän. Hon kunde inte stå ut med vad stackars Blitzen fick genomgå – och bestämde sig för att buda hem honom.

Bildkälla: Facebook/FarmSanctuary

Susie jobbar på ett djurhem, dit djur som ska få en ny chans i livet kommer. Samtidigt som hon budade hem Blitzen hade hon även tagit hand om två andra kalvar, Alexander och Lawerence, från andra mjölkgårdar som fått utstå liknande rop från publiken på djurauktionen.

Hon tog de tre kalvarna till ett närliggande djursjukhus, på grund av att de var undernärda och svaga, där de fick vård.

Bildkälla: Facebook/FarmSanctuary

Väl på deras nya gård gav Susie och hennes vänner kalvarna all den kärlek och mat de behövde. De blev snabbt starkare och byggde på sig – och energin i deras ögon började komma tillbaka.

Nu kunde livet börja på riktigt.

Bildkälla: Facebook/FarmSanctuary

På den stora gården fick kalvarna all kärlek de förtjänade. Under vintern får de böka i snön och på sommaren kan de festa på det gröna gräset och springa fritt över ängarna. 

Susie dokumenterade Blitzens återhämtning och nu är hon den fina, friska och glada kossa som hon en gång säkerligen drömde om att få bli. Allt tack vare en vänlig själs instink när hon såg ett djur i misär.

Bildkälla: Facebook/FarmSanctuary
Exit mobile version