STORT GRATTIS: Hjältemodiga Sky är årets polishund – husse Magnus stolta ord om utmärkelsen

Årets polishund, Sky

Foto: Facebook

Det finns en del hjältar som förtjänar att hyllas stort för sina fantastiska insatser.

En av dessa är utan tvekan polishunden Sky som varje dag arbetar vid polisens sida för att bekämpa brottslighet och öka säkerheten i samhället.

Efter sina otroliga prestationer utses hon nu till ”Årets polishund” av Svenska Kennelklubben.

Hundar är underbara djur på så många sätt och de är sannerligen människans bästa vän.

Varje dag arbetar hundar sida vid sida med några av samhällets viktigaste aktörer.

Inte minst alla modiga och begåvade polishundar som år ut och år in hjälper polisen i arbetet med att stoppa brottsligheten.

Nu har utmärkelsen ”Årets polishund” delats ut av Svenska Kennelklubben och i år är det ingen mindre än Sky, som utgår från Skövde och tillhör Region Väst, som tagit hem titeln.

Sky blir Årets Polishund 2023

Tillsammans med hundföraren Magnus Stenlilja har Sky med sitt stora hjältemod, vassa luktsinne och sin starka arbetsvilja blivit en både viktig och uppskattad del av kåren.

Enligt Svenska Kennelklubben har hon bland annat lyckats hitta 24 försvunna personer under året, arbetat med vapen- och narkotikasök och gått lojalt vid sin hundförares sida.

– Hon älskar att jobba som polishund. Hon är en bra spårhund men framförallt en grym sökhund! Jag litar till 110% på henne, finns det någon där ute och hon får rätt förutsättningar, då lyckas hon, säger hundföraren Magnus till sajten.

Hundförarens stolta ord

Han förklarar att hon aldrig ger upp, och att hennes starka arbetsvilja är det som gör henne så speciell.

Att han är otroligt stolt över sin älskade kollega råder det inga som helst tvivel om.

– Det är väldigt roligt, man blir så himla stolt över henne! Hon har verkligen förtjänat detta. Det är roligt att hon fångar busar på spår och hittar narkotikagömmor men det bästa är att hon gör skillnad genom att rädda liv, säger Magnus Stenlilja till Svenska Kennelklubben.

Även Polisen västra Skaraborg har skrivit några varma rader om duon:

”Sky har en anmärkningsvärd arbetsvilja, är initiativrik och litar på fullt på sin egen förmåga. Förtroendet förare och hund emellan är väldigt viktigt och där litar de helt på varandra,” skriver de på sin Facebooksida.

Nu hjälps vi åt att hylla den här modiga hjälten för hennes hårda slit! Tack för din tjänst, Sky!

Exit mobile version