Turist drog upp sköldpadda på land så att barnen kunde stå på den. Nu rasar djurvänner över hela världen.

Ibland förstår jag inte hur människor tänker. Vissa verkar tro att alla levande ting finns där för nöjes skull, och att man kan behandla vilda djur hur som helst. 

Vi har tidigare berättat som människor som drog upp en delfin ur vattnet för att ta selfies med den, och kvinnan som drog upp en svan för att kompisen skulle fota henne med den. Nu har det hänt igen – med en havssköldpadda.

För en månad sedan råkade en havssköldpadda simma lite för nära en strand i Beirut, Libanon, där ett gäng badgäster befann sig. Istället för att beundra detta vackra djur på avstånd så valde människorna på stranden att dra upp den ur vattnet, fotografera den, slå den med pinnar och till och med ställa sig på den.

Bild: Youtube

 

Flera människor blev vittnen till händelsen, trots det dröjde det länge innan någon ingrep och stoppade djurplågeriet.

En bild från händelsen visar hur en pappa lyfter upp sin gråtande son och placerar honom ovanpå sköldpaddan för att ta en bild. 

Bild: Youtube

 

Ett vittne berättade efteråt för organisationen Animals Lebanon att de även såg en person slå sködpaddan med en pinne.

Som tur var fanns det några djurvänner på standen också, och de lyckades få stopp på misshandeln och flyttade sedan sköldpaddan till ett säkert ställe.

De kunde se att sköldpaddan var skadad på huvudet och kontaktade olika djurorganisationer för att be om hjälp. Två olika verterinärer har undersökt den och konstaterat att skadan måste ha kommit nyligen – förmodligen från någon av människorna på standen.

Bild: Youtube

 

Sköldpaddan måste nu rehabiliteras innan den kan släppas tillbaka i havet igen, förhoppningsvis läker skadan snabbt!

 

Rör aldrig vilda djur i naturen! Har du sådan tur så att du får se en vild havssköldpadda så studera gärna på avstånd, och ta en bild om du vill. Men rör aldrig djuren!

Jag hoppas att det här aldrig händer igen. Dela gärna till alla du känner.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.