14-åriga Jennifers gripande historia visar varför vi måste ta ställning

En dag när 14-åriga Jennifer var på väg till skolan i Nicaragua träffade hon en 29-årig man. Han tjatade om att de skulle gå ut – och när de väl hade träffats övertalade han Jennifer att ha sex.

Hon blev gravid. Medan 14-åringen väntade barn misshandlades hon av både sin mamma och av pappan till hennes barn. Mamman kastade ut henne från huset, mannen som gjort henne gravid gav inget stöd och Jennifer tvingades hoppa av skolan. Först när polisen grep in och förflyttade Jennifer till en kvinnojour förbättrades saker och ting – men än i dag, två år senare, är hennes liv inte normalt.

Det här måste få ett slut. Genom att skriva under Plan International och Newsners namninsamling står du upp för flickors rättigheter – och den här historien visar mer än tydligt varför vi måste agera direkt.

”När jag var 14 förändrades mitt liv.

Jag var på väg till skolan när jag träffade en äldre man. Han var 29 och tjatade om att jag skulle gå ut på dejt med honom. Till slut sa jag ja.

Kort därefter bad han mig att ha sex med honom.

Jag var osäker, men han slutade inte hålla på förrän jag var övertalad trots att det inte kändes okej. Jag visste inte hur jag skulle skydda mig och blev gravid.

Jag undrar ofta om han gjorde det med mening. Han var äldre, han borde ha vetat hur man skulle förhindra det.

Jag försökte hålla graviditeten hemlig – men efter sex månader fick min mamma reda på det. Hon slog mig och var arg över att jag hade blivit gravid med en äldre man. Till slut kastade hon ut mig från huset.

Jag träffade barnets pappa två gånger – men båda gångerna var han också aggressiv.

Jag hade ingenstans att ta vägen. Jag kände mig så ensam.

Till slut fick jag flytta in hos min moster.

Jag födde barnet hos min moster innan jag åkte till sjukhuset. När min mamma kom dit för att träffa mig försökte hon få mig att ge bort bebisen.

Jag ville inte.

Jag var rädd att hon skulle ta min son ifrån mig, så jag gick till polisen och berättade för dem vad hon försökte göra. De tog det vidare och kontaktade kvinnojouren.

Det var en sådan lättnad när jag anlände till kvinnojouren. De hjälpte till att ta hand om min bebis och jag kände mig tacksam över att ha så mycket stöd runt omkring mig.

De gav mig stöd och medicinsk vård. Både jag och min bebis serverades mat, och jag fick träffa en psykolog.

Jag vet att min mamma inte var glad över att jag hade blivit gravid med en äldre man, men med stöd från Plan International Nicaragua’s Girl Power Project och kvinnoorganisationen Nidia White så har vi arbetat hårt för att få min mamma att förstå.

Nu inser hon det kan ge förödande konsekvenser om en ung flicka blir utsatt för våld.

Hon beter sig bättre i dag, men ibland när min son gråter så blir hon upprörd och säger att jag borde ha gett bort honom.

Jag är glad att jag inte gav bort min bebis och jag börjar känna mig mer positiv, nu när jag har återvänt till skolan.

Pappan till barnet hör av sig ibland, men jag föredrar att inte prata med honom. Sedan jag födde mitt barn har jag inte fått något stöd. Han kommer inte till huset eftersom han är rädd för min mamma.

Än i dag är mitt liv inte normalt. Jag har hamnat två år efter i min utbildning och jag har blivit utsatt för våld i händerna på min familj och pappan till mitt barn.

Våld är ett problem här i Nicaragua och i mitt samhälle är det vanligt. När människor blir utsatta för våld kan de inte leva ett normalt liv. Om människor blir utsatta för våld borde de bryta tystnaden och göra en polisanmälan.

Det viktigaste för mig nu är att gå klart skolan så jag kan ta hand om min lilla pojke. Min dröm är att bli polis, så att jag kan hjälpa människor som jag upplevt liknande situationer och hjälpa till att bryta tystnaden kring våldet mot kvinnor.”

* Jennifer heter egentligen något annat.

Du kan göra skillnad:

Inga barn ska tvingas föda barn – och situationen måste uppmärksammas omedelbart! Genom att skriva under och stödja Plan International och Newsners gemensamma kampanj #barnmamma tar du ställning för något väldigt viktigt: att flickors rättigheter måste respekteras och att de själva ska få fatta besluten om sin kropp och framtid.

Ju fler namnunderskrifter, desto större chans att frågan börjar lyftas på allvar.

Skriv på namninsamlingen här och visa att du står upp mot barnäktenskap och barn som tvingas föda barn

• Dela det här på Facebook och i sociala medier för att visa ditt stöd

Här kan du läsa om Plan International och Newsners gemensamma kampanj #barnmamma:

7 skrämmande fakta som visar varför vi måste ta ställning för flickors rättigheter. Listan som visar varför läget är akut.

Därför måste världens flickor uppmärksammas den 11 oktober. Den 11 oktober infaller Internationella flickdagen – en dag som sätter fokus på diskrimineringen mot världens flickor.