En 12-årig flicka med ovanlig sjukdom är bästa kompis med en 150 kilo tung styrkelyftare som kallas ”The Beast”.

Lindsay Ratcliffe lider av en ovanlig sjukdom som heter progeria, skriver A Plus. Den innebär att kroppen åldras i förtid i och med en hastig celldöd i kroppen. I Lindsays fall åldras kroppen 8-10 gånger snabbare än normalt. Drabbade personer lever vanligtvis 13,5 år – sällan längre än 16 år.

Nu har hon och David Douglas skapat ett annorlunda vänskapsband.

Bildkälla

Vännerna träffades första gången 2013, på ett styrkelyftningsevent som heter Relentless och som är till för att samla ihop pengar till barn med ovanliga sjukdomar. De har varit kompisar sedan dess.

– Man kan inte tro att kämpa så hårt mot något, för hon ler jämt, skriver David Douglas i ett epost-meddelande till A Plus.

Bildkälla

– Lindsay blev min lillasyster dag ett. Det finns inte ord att beskriva hur jag känner för henne. Jag har blivit hjälpt ur tuffa situationer bara genom att tänka på henne. Det är ovärderlig gåva, skriver ”The ”Beast” till A Plus.

Nu gör han allt han kan för att stötta sin lilla vän och sprida hennes historia. Han har bland annat försökt få med henne på populära Ellen DeGeneres show, som är Lindsays favoritprogram.

Bildkälla

Visst är de annorlunda vännerna fina ihop? Dela gärna detta vidare för att visa att vänskap kommer i alla former – och att alla kan hjälpa varandra på olika sätt.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna

Exit mobile version