Greta Thunbergs budskap till Donald Trump: ”Vi ses utanför Vita huset”

Under cirka två veckors tid seglade Greta Thunberg till USA för att kunna närvara på FN:s möten om klimatet. Under besöker passar Greta på att sikta högt, genom att försöka tala till en av världens mäktigaste män – president Donald Trump.

Greta sätter sig utanför Vita Huset

Under fredagen planerar Greta att skolstrejka utanför Vita Huset i Washington, och på Instagram uppmanar hon alla sina tre miljoner följare att ansluta sig.

” På fredag ansluter jag mig till skolstrejken för klimatet i Washington D.C. Ses utanför Vita huset 11-14.”, skriver Greta, som ett tydligt budskap till makthavarna.

Om det går Gretas väg eller om hon möts av motstånd i form av klimatförnekare återstår att se. I veckan rapporterade Expressen om att ett nätverk av klimatvägrare höll på att mobilisera i hopp om att stoppa Greta. Inför klimat-toppmötet har dessa 400 anhängare skrivit under en lista som menar att det inte finns någon klimatkris.

 

Foto: Wikipedia

Vad tycker du om Greta Thunbergs drag att sätta sig utanför Vita huset? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet för att se om fler tycker som du. 

Exit mobile version