Tonårsmodellen bevisar att autism inte sätter stopp för drömmar.

När RJ Peete som treåring diagnostiserades med autism sa läkarna till hans föräldrar, Holly och RJ, att deras son inte skulle uppnå mycket. Det skriver Huffington Post.

Ingen förväntade sig att RJ skulle kunna kommunicera, skaffa vänner, gå i vanlig skola eller idrotta. Men 18-åringen har trotsat alla odds och gjort allt detta. Nu är han också på väg mot en modellkarriär, skriver Huffington Post.


Bildkälla: Youtube

Kändisfotografen Andrew Macpherson genomförde nyligen ett projekt tillsammans med modellagenten Omar Albertto för ett magasin. I samband med det fick RJ ställa upp som modell och genomföra ett proffsfotografering.

”Framför kameran var RJ skärpt, levande och exceptionellt självmedveten”, har Andrew Macpherson skrivit i ett Facebookinlägg.

Det var första gången han fotograferade någon med autism. Även RJ:s mamma var imponerad.


Bildkälla: Youtube

– Du tror att du känner ditt barn och hans begränsningar, men sen BAM! Så förvånar han dig, säger hon i serien ”For Peete’s sake”.

Det tar dock inte slut där. RJ kan så mycket mer än ställa upp som modell. Han har hjälpt till att skriva en bok om autism tillsammans med sin mamma och syster, han rappar, ska ta körkort och ser fram emot att lära sig ”hur man är vuxen”.

– Till alla barn där ute med autism: Ni kan göra vad ni vill, säger han.

Exit mobile version