Tvättomatägare tog hand om över 2 ton tvätt åt hemlösa över påsk.

Samuel Van De Cruze är en före detta socialarbetare som nyligen öppnade tvättomaten Mr Bubbles i Queens i New York i USA. Han har fortfarande ett stort hjärta och engagerar sig för de utsatta i samhället, så när påsken kom ville han göra något för stadsdelens hemlösa.

Samuel tillbringade totalt 60 timmar med att tvätta, torka och vika ihop kläder åt hemlösa familjer på ett härbärge. Han uppskattar att det blev ungefär 2,2 ton tvätt, skriver Huffington Post.

– Som kristen har jag blivit lärd att göra gott. En morgon kom jag på att jag skulle göra det här, säger Samuel till tidningen.

Det var första gången han gjorde något liknande. Han till och med hämtade upp och lämnade tvätten.

Att tvätta kan annars vara kostsamt, svårtillgängligt och komplicerat för en hemlös familj som måste bära med sig smutstvätten vart de än tar vägen och kanske gå långt för att kunna tvätta. Samuel insåg detta och vet att de hemlösa har annat att lägga pengar på – så han blev inspirerad att göra en insats.

– Rena kläder och sängkläder är nödvändigheter – nästan lika viktigt som mat och någonstans att sova. Folk behöver rena kläder för att fungera och vara hälsosamma, säger Samuel Van De Cruze i ett uttalande.

Hans påskinitiativ var så klart uppskattat bland de hemlösa familjerna, som sparade både pengar och tid.

Detta är ett sätt att hjälpa hemlösa som jag aldrig har hört talas om tidigare. Jag kan förstå att det är riktigt uppskattat att kunna ta på sig själv och barnen rena kläder och sova i nytvättade lakan för en gångs skull. Gilla gärna om du också tycker att detta är ett bra initiativ!

He even picked up and dropped off the loads.

Posted by The Huffington Post on Sunday, April 10, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna

Exit mobile version