1-årige pojken Asher diskriminerades av agentur – nu får han modellkontrakt

Tidigare skrev Newsner om 1-årige pojken Asher, som nekades modelljobb hos ett barnklädesföretag på grund av att han har Down Syndrome. Då mamman ogillade företagets diskriminering delade hon med sig av berättelsen på nätet, vilket resulterade i att Usher fått modellkontrakt.

Barnklädesföretaget OshKosh sökte barn efter särskild hårfärg, ögonfärg och längd för modellbilder. Meagan Koshs 1-årige son Asher passade in på beskrivningen av vad företaget sökte, men trots att hon skickat in 15 olika bilder fick hon inget svar. 

Facebook / Megan Richter Nash

När Meagan kontaktade företaget svarade de att de inte ville ha modeller med ”särskilda behov”, en formulering som fick Meagan att rasa. 

När Mamman delade med sig av berättelsen på nätet kom saker snabbt att förändras. Över 100 000 gillade Meagans modellbilder på Asher, och hundratals protesterade mot företaget som tyckte att de agerat diskriminerande. 

Det stora engagemanget på nätet ledde till att företaget omvärderade sitt beslut och gav Asher modellkontrakt, vilket kan ses som folkets seger. Efter ett möte mellan OshKosh och Meagan och Asher har företaget meddelat att de vill ha Usher i sin reklam fram till vårsäsongen 2017. 

Den här berättelsen visar att vi tillsammans kan göra skillnad. Dela gärna om du vill bidra till en rättvis värld.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna